Fiskeriministeren åpner seminar om levendelagring

Nofima i samarbeid med Fiskeriparken AS inviterer til FoU-samling om levendefangst, levendelagring og produksjon av levendefanget råstoff i Tromsø 2. og 3. desember.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Årets samling åpnes av fiskeriminister Elisabeth Aspaker, melder Nofima i en pressemelding.

På samlingen vil deltakerne få høre siste nytt fra forskningen. Råfisklaget kommer med ferske tall og status og Fiskeridirektoratet vil presentere forslag til nytt regelverk som er ute på høring.

- Vi ønsker også å sette fokus på Mattilsynets rolle som samarbeidspartner for næringsaktørene. Vi kommer også innom kompetansebehov i næringen og fremtidig kursvirksomhet, opplyser Nofima.

Dag to starter med erfaringer fra næringsaktører. Konseptet med levendelagring avhenger av verdikjeden og at det samarbeides godt mellom leddene. Dette skal settes fokus på i en egen bolk på tre foredrag.

Overgangen fra levendelagring, som er tillatt inntil 12 uker, til fangstbasert akvakultur (som faller inn under eget lovverk), stiller en del andre krav til aktørene. Både på kompetanse og på lokalisering av merdanlegg. De to siste foredragene vil ha spesiell fokus på kravene som stilles til lokaliseringssøknad.g i Tromsø 2. desember, melder Nofima.

Samlingen finner sted på Auditorium 2 på Teorifagbygget hus 1, Universitetet i Tromsø 2. – 3. desember.

Programmet kan du lese her.