Nesvik mener at sjømatmessen er en viktig arena for sjømatnæringen, og at Norge er godt representert Seafood Expo Global i Brussel. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

Fiskeriministeren til verdens største sjømatmesse

Fiskeriminister Harald T. Nesvik reiser til Brussel på sjømatmessen Seafood Expo Global.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tisdag 7. og onsdag 8. mai skal Nesvik møte norske virksomheter og internasjonale kollegaer på sjømatmessen i Brussel, sier Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

- Norsk sjømatnæring er i sterk vekst og 2018 var nok et rekordår for sjømateksporten. God markedsadgang og godt markedsarbeid fra sjømatbedriftene er derfor viktig for Norge, sier Nesvik.

Sjømatmessen i Brussel er verdens største, og i år er det ventet over 28 000 besøkende. Til sammen møtes representanter fra mer enn 75 land, og om lag 90 norske virksomheter vil være til stedet.

- Dette er en viktig arena for sjømatnæringen, og Norge er godt representert på messen. Vi eksporterer ikke bare sjømat, men óg teknologi og utstyr til en fiskeri- og havbrukssektor i vekst, forteller fiskeriministeren.

I tillegg til å besøke messen skal Nesvik møte Karmenu Vella, EU-kommisær for miljø, maritime saker og fiskeri, samt Islands fiskeriminister.

- Europa er vår viktigste marked og EØS-avtalen er garantisten for adgang til det europeiske markedet, sier Nesvik avslutningsvis.