Fjord Service på oppdrag med Havforskningen. Foto: Fjord Service.

Fjord Service nominert til pris

Fjord Service AS i Flekkefjord er nominert til Siva (Selskap for industrivekst) sin næringslivspris for 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

SIVA prisen

Prisen er på kr. 300.000, og den endelige vinneren vil bli kåret i en 2-trinns prosess:

I første trinn skal 5 kandidater bli til 3 finalister gjennom en åpen avstemning på web og utvelgelse av en fagjury.

Den endelige vinneren vil så kåres av deltakerne på Sivakonferansen gjennom en live avstemming på de 3 finalistene i salen! Hver finalist vil få anledning til å presentere seg på Sivakonferansen før avstemningen.  

Følgende fem miljøer er valgt ut til å gå videre til jury og webavstemning: ÅKPGCE SubseaTrygg Nøsted Kjetting AS, og Brødrene Aa AS.

Sivas samfunnsoppdrag handler om å tilrettelegge for ny industri, nye arbeidsplasser og levedyktige lokalsamfunn i hele Norge. Formålet med «Sivaprisen» er å løfte fram et miljø som over tid har vært grønnere, smartere, mer nyskapende og har skapt en kultur for samhandling og kunnskapsdeling mellom bransjer, på tvers av geografi og tankesett. Fem finalister er nå valgt ut. Blant dem er Fjord Service AS.

- Alle miljøene har vist meget gode egenskaper innenfor kriteriene for prisen og nå er det opp til folket å bestemme hvem som skal gå videre til finalen på Sivakonferansen 5. juni 2018, melder prisarrangøren. 

Fjord Service jobber i mange deler av verdikjedene, fra produksjon, transport, salg av tjenester, lager, bearbeiding og distribusjon til sluttbruker innen oppdrett og fiskeri.

- Selskapet er opptatt av utvikling og innovasjon. Vi inviterer til samarbeid, gjerne på tvers av bransjer og geografi. Og vi bruker ressurser på egen FoU-kapasitet, vi setter hvert år av egne midler til FoU og har en egen person til å drive frem FoU prosjektene, skriver de selv i presentasjonen på Sivas nettsider.

Ut av Fjordservice har det kommet mange ideer som har blitt til egne selskaper gjennom årene. Blant annet Norsk Oppdrettservice as, som produserer rognkjeks til biologisk bekjempelse av lakselus, samt har oppfølging av denne. Fjordservice Transport as som har utviklet løsninger for optimalisering av transportløsninger til rensefisk, Norsk ørret as som driver oppdrett av brun ørret i ferskvann, forskningslaboratoriet Aqualab lister as, Seaweedproduktion for makroalgeoppdrett Produksjon av tank og tare, samt flere virksomheter tilknyttet fiskerinæringen.