Gå til innhold
Annonse
Lakselus. Illustrasjonsfoto: Havforskningsinstituttet.
Lakselus. Illustrasjonsfoto: Havforskningsinstituttet.

Lusetallene fortsetter å stige, og foretrukket behandlingsmåte de siste ukene ser ut til å være mekanisk behandling.

Annonse

Tall fra Barentswatch viste at status for uke 39, som var siste uken av september, var 8 % av de innrapporterte lokalitetene over lusegrensen. Dette er en økning fra uken før hvor 7 % var over grensen, og generelt en jevn økning siden begynnelsen av september.

Mer mekanisk fjerning

I følge Lusedata har det i de siste fire ukene blitt satt ut færre rensefisk, og det har blitt utført færre medikamentell badebehandling og medikamentell fôrbehandlinger.

Antall mekaniske behandlinger har økt, og for uke 39 var det 11 % som hadde utført mekanisk fjerning av lakselus kontra 6 % i samme uke i fjor.

Status Uke 39.  Illustrasjon: Barentswatch.
Status Uke 39. Illustrasjon: Barentswatch.

Jevnt langs Norskekysten

De 46 lokalitetene med forhøyede luseverdier er jevnt spredt langs kysten, fra sør til nord. Av disse innehar seks lokaliteter grønne tillatelser, hvor regelverket tilsier at lusenivået skal være under 0,25 eller under 0,1 voksne hunnlus per fisk, avhengig om det er grønn tillatelse gruppe A & B eller gruppe C.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse