Neil Manchester

Flytter foU-avdeling til Nederland

FoU-akvakulturavdelingen til selskapet Hendrix Genetics flytter fra Stirling, Skottland til Nederland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avdelingen, tidligere kjent som Landcatch Natural Selection (LNS), har vært basert i Skottland siden oppstarten i 1997, og hatt stor nytte av det nære samarbeidet  med universitetene i Stirling, Edinburgh (Roslin Institute) og Glasgow. Siden Aquaculture Business Unit i Hendrix Genetics fortsetter å ekspandere både globalt (Europa, Nord- og Sør-Amerika, og Asia) og i flere arter (laksefisk og varmtvannsarter), er behovet for å utvikle FoU evner, samt bygge på historiske suksesser i avdelingen stadig større.

Neil Manchester, administrerende direktør for havbruksavdelingen sier i en pressemelding at sammenslåing med Hendrix Genetics Forskning og Technology Centre (RTC) betyr tilgang til et mye større team av eksperter, og vil tillate enda raskere utvikling og inkorporering av genomiske og genetiske teknologier inn i deres avlsprogrammer rundt om i verden.

Arendonk vil lede arbeidet

Johan van Arendonk. Foto: Hendrix Genetics.

For å utvikle FoU-avdelingen videre er Dr Johan van Arendonk, tidligere professor og leder for husdyravl, ansatt for å lede dette arbeidet. Dr van Arendonk brede erfaring fra den globale genetikk og avl industrien, er essensiell, der han nå er i ferd med å bygge opp en meget sterk multiart avlsteam i Boxmeer, hvorav havbruksavdelingen vil utgjøre en viktig del.

Les hele saken på Fish Farming Expert.