Olav Wahl fra Midt-Norsk Havbruk, etter endt testtur med deres nye fartøy. Foto: Folla Maritime Service

Folla Maritime overleverte nybygg til Midt Norsk Havbruk

Folla Maritime Service har overlevert et hurtiggående fartøy til Midt-Norsk Havbruk. Fartøyet er av modellen FollaSpeed 35, og er et nytt  konsept fra verftet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver Folla Maritime Service i en pressemelding. 

Fartøyet som gjør om lag 40 knop, er innredet med åtte spesialstoler med demping utviklet av Folla Maritime og Innovation, og er beregnet for persontrafikk under tøffe forhold og høy fart.

Fartøyet er verftets bygg nummer 69, og har følgende spesifikasjon:

  • Mål: 11 x 3
  • 2 stk Volvo Penta D4-DPH (alt. VP D6) levert av J Weiberg Gulliksen AS
  • 1 stk capstan
  • Sleipner hydraulisk thruster
  • Fartøyet er designet av Innovation
  • Navigasjon levert av Navy
  • Elektroleverandør: Elektroservice AS
FollaSpeed 35. Foto: Folla Maritime Service

- Vi er stolte av at Midt-Norsk Havbruk (MNH) har valgt oss som leverandør i denne runden. Det er spesielt moro at MNH blir første kunde på vårt nye konsept FollaSpeed 35. Vi er trygge på at dette konseptet vil dekke behovene MNH har på en god måte. Under byggeprosessen har vi hatt god dialog med kunden, og vi mener dette har vært viktig for et godt sluttresultat, sier Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service i meldingen.

- Vi er imponert over både design og sjøegenskaper på fartøyet, og vi er sikre på at dette blir et godt tilskudd til vår flåte, spesielt med tanke på frakt av personell mellom våre lokaliteter. Fartøyet går rett i oppdrag, og vi tror våre ansatte får et utmerket arbeidsverktøy med FollaSpeed 35, sier Harald Holm, lokalitetsleder i Midt-Norsk Havbruk i meldingen.

Folla Maritime har ytterligere en FollaSpeed 35 under produksjon. Denne skal leveres til Bjørøya AS om kort tid.

Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994.