Fiskefôr. Illustrasjonsfoto: Skretting.

Fôrgigant solgte mindre fôr, men tjente mer penger

Skrettings resultater i 2015 viser en betydelig nedgang i omsetning, Daglig leder Erlend Sødal sier til kyst.no at det er tøff konkurranse på fôr. - Vi fikk i 2015 full effekt av at en ny aktør kom på banen i 2014, forklarer han. Likevel satt de igjen med mer penger i siloen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skrettings omsetning havnet i 2015 på 5,9 milliarder kroner, en nedgang på 399 millioner mot 6,8 milliarder i 2014.

- Vi solgte mindre volum i 2015, sammenlignet med rekordåret 2014. Men vi beholdt markedslederposisjonen vår, forklarer Erlend Sødal, administrerende direktør i Skretting Norge.

Skretting AS

- Hvordan vil du oppsummere fjorårets resultater?

- Vi må i det store og hele si oss fornøyd, omstendighetene tatt i betraktning. Det er tøff konkurranse på fôr, og vi fikk i 2015 full effekt av at en ny aktør kom på banen i 2014, sier Sødal til kyst.no.

Selv er selskapet mest fornøyd med at de har fått et godt gjennomslag for deres løsninger, spesielt på helsefôr.

- Det er kjekt å se at den formidable FoU-aktiviteten som konsernet gjør, kaster av seg i form av gode/virksomme helseprodukter, påpeker han.

Positivt resultat

Driftsresultatet til selskapet var i 2015 på 245,9 millioner, sett mot 236,1 millioner i 2014. Dette tilsier en økning på 9,8 millioner, noe Sødal er fornøyd med.

- Det er interessant og nyttig for våre kunder å velge mer verdifulle fôr for å sikre rask vekst og god helse på fisken. Her har vi vært i stand til å tilby gode løsninger, noe som både våre kunder og vi har hatt nytte av. Samtidig har vi gjort en stor jobb internt for å tilpasse organisasjonen og kostnadsnivået til et forventet redusert volum fra 2014 til 2015, sier Sødal.

Erlend Sødal, administrerende direktør i Skretting Norge. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

- Vi er veldig fornøyd med hvordan Skretting-organisasjonen har løst denne krevende utfordringen. I dag er vi organisasjonsmessig og strukturelt optimalt trimmet i forhold til de volumene som vi leverer, legger han til.

Satser på FoU

Selskapet har gjort flere store investeringer i 2016 og Skretting-direktøren sier de bruker alltid vesentlig med penger på FoU.

- Når det gjelder infrastruktur så har vi tatt noen grep for å bedre vår fleksibilitet for å kunne håndtere flere råvarer. For øvrig har vi alltid diverse forbedringsprosjekter gående.

Selskapet opplyser at de jobber stadig med nye løsninger for å forbedre fôrene sine, både i forhold til ytelse, kvalitet, kost og bærekraft.

- Vi jobber hardt med kunnskapsutvikling og innovasjon for å møte dagens og morgendagens utfordringer i en dynamisk og spennende havbruksnæring, sier han avslutningsvis.

Les også: Reagerer på lave omega-3 nivåer

Selskapets største aksjonær er Nutreco n/v, som i fjor ikke tok noe utbytte fra selskapet.