Kigoks prosjekt - Fra hav til gaffel Sørfold- som ble gjennomført på Straumen, mars 2017.

Fra hav til gaffel

Prosjektet fra hav til gaffel holdes 17. – 18. oktober i Steigen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I Kigoks prosjektet -Fra Hav til Gaffel- skal elever fra 8. trinn på Leinesfjord barne- og ungdomsskole og elever ved restaurant- og matfag i Bodø sammen lære om sjømat og veien fra råvare til lekre sjømatretter. Kigok arrangerer dette prosjektet for sjette gang, og denne gangen i Steigen.

Deltagerne skal besøke lokale havbruksbedrifter der de vil få ett innblikk i produksjonen. De skal også få med seg råvarer fra bedriftene. Denne gangen skal vi ha fullt fokus på laks, da Steigen er en av få kommuner med hele produksjonslinjen i samme kommune.

Profesjonelle kokker med

Av råvarene skal de produsere deilig sjømat sammen med profesjonelle kokker. Vi har med kokkene Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og hans kollega Jørgen Solvær fra Bodø. Kristoffer jobber for tiden som sous chef på restaurant Bjørk i Bodø. Kristoffer vant NNM for lærlinger og fikk 2. plass i konkurransen arktisk kokk i 2013.Kristoffer har også vært topp 6 i Norgescupen og vunnet reisestipend i kokkekonkurranse på Nordnorsk Agenda.

- Jeg synes det er gøy å inspirerende å være med på Hav til Gaffel. Det er veldig stas å være med å inspirere elever til å ta en utdanning innen sjømatnæringen, og det er herlig å levere flotte produkt fra lokale og ferske råvarer ut til folket sammen med elevene, sier Kristoffer.

Svært givende

Jørgen er faglært kokk som har jobbet på storkjøkken i forsvaret i mange år. Han har også vært sjømatansvarlig i ferskvare på Coop Mega, og har jobba på Roast som restaurantkokk.

- Det å lage mat er universelt og mangfoldig, noe som gjør det enormt artig å holde på med, mener Jørgen. Begge legger mye av seg selv i matlagingen, og derfor er det ekstra givende når en ser hva som kan utrettes, forteller han.

Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonelle kokker skal serveres til alle som ønsker å smake i Steigen Allhus torsdag den 18. oktober fra kl.1330-1430.

Prosjektet ledes av Kigok som er et ressurssenter innenfor opplæring, utvikling og prosjektarbeid, primært for marin sektor. Kunnskapssentret i Gildeskål (Kig) driver opplæringskontoret for fiskerifag i midtre Nordland (ok), og har en rekke utviklingsprosjekt innenfor rekruttering, utviklingsarbeid og nettverksbygging.