Daglig leder Tom Samuelsen (t.v) og salgssjef Ola Stavran i Partnerplast.

Fra olje til laks

Åndalsnes-bedriften PartnerPlast har riktignok levert komponenter til havbruksnæringen i en del år, men først nå satser de på egen produktserie med avanserte forankringsbøyer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har mange års erfaring med utstyr som skal tåle røffe forhold. Nå lager vi vår komplette serie med forankringsbøyer som er utstyrte med lys, radarrefletor, AIS og annen elektronikk. Alt etter kundens ønsker, forteller salgsansvarlig Ola Stavran til kyst.no.

Han legger til at deres erfaring er forankring av store konstruksjoner til havs og leveranser av bøyer og oppdrift til havbruk og offshoreindustri verden over. Bøyene varierer fra 800 kilo oppdrift til 11 300 kilo oppdrift. Serien med fortøyningsbøyer har fått produktnavnet Activa.

- Både produkt, produksjon, teknologi og kompetanse er i stor grad overførbare mellom offshoreindustri og havbruksnæring. PartnerPlast har bygd seg opp til å bli en global leverandør av produkter til disse næringene, forteller daglig leder Tom Samuelsen.

Forankringsbøye med elektronik fra PartnerPlast

Digital sporing

- Nå satser vi enda kraftigere på havbruk, og vi skal samarbeide tett med utstyrsleverandørene til havbruksnæringen i videreutviklingen av produktene våre, ikke minst innen maritim elektronikk som er spesialtilpasset havbruksanlegg og røffe forhold, sier Samuelsen. Nyutviklet er også Dtec – digital sporing og kontroll. I følge Ola Stavran et system der kunden kan spore bøyen og se om det er avdrift. Dersom den i verste fall skulle komme på avvei, vil det være lett å spor den. -

Ola Stavran legger til at selskapet bygger opp sitt eget forhandlernettverk da de ikke kommer til å levere direkte til kunde.

- Utviklingen kan tyde på at framtidas oppdrettsanlegg vil bli enda større og plassert enda lengre ut fra kysten, kanskje helt til havs. Dette er noe som styrker våre muligheter, med den kompetansen vi sitter på og de produktene vi har utviklet, sier Ola Stavran, som håer det skal bli mye å gjøre for de 45 ansatte i PartnerPlast i tiden som kommer.