Østers-selskap fikk ASC-sertifisering som første bedrift i Frankrike. Foto: Huitres Favier Earl.

Frankrike lander sin første ASC-sertifisering

Den franske østersprodusenten Huitres Favier Earl har blitt den første i landet til å oppnå ASC-sertifisering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Produsenten fikk tildelt sertifikatet i anerkjennelse av sine ansvarlige miljømessige og sosiale praksiser fra Control Union Peru, en uavhengig akkreditert sertifisør, etter en revisjon for å bekrefte at oppdretteren oppfyller "ASC Bivalve Standards".

- Vi er glade for å motta ASC-sertifisering. Kvaliteten på naturmiljøet har en direkte innvirkning på vår virksomhet. Østers er våre voktere. De informerer oss om de gode forholdene i det marine miljøet. Vi er i frontlinjen, og vi vet hva som kan skje hvis vannkvaliteten synker. Vi føler det er viktig å respektere naturen og det er derfor naturlig for oss å bli med ASC, sier bedriftsleder Philippe Favier.

Huitres Favier Earl ligger i hjertet av Marennes Oleron Basin, i Sør-Vest Frankrike. Beliggenheten gjør det mulig å permanent dyrke 15-20 millioner østers samlet på ulike stadier.

Etableringen av selskapet går tilbake til 1966 og de selger mellom 9 og 10 millioner østers årlig. Østersene blir levert til den franske forhandleren Carrefour og eksportert til mange forskjellige land i Europa, inkludert Norge, Sverige, Sveits, Danmark, Nederland, Belgia og Italia.

- Vi markedsfører våre østers hovedsakelig i utlandet. Våre kunder er allerede aktivt forpliktet til bærekraftspørsmål, så det var viktig for oss å kunne gi sertifiserte ansvarlige produkter. ASC-logoen bringer et positivt image til vårt selskap og våre produkter og dette er åpenbart en ressurs for vårt selskap, uttalte Dominique Favier, Commercial Manager i Huitres Favier Earl.

Les hele saken på Fishfarmingexpert.com.