Audun Lysbakken mener at Sivertsen-saken er alvorlig og sier at de på toppen skal behandles likt som alle andre. Foto: Janne Lindgren.

Fremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren

Fredag fremmer SV-leder Audun Lysbakken mistillitsforslag i Stortinget mot fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H). 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I går, 27. februar uttalte Kari Elisabeth Kaski fra SV at de ikke har tillit til Sivertsen.

- Solberg bør gi Sivertsen beskjed om at han er ferdig i regjering, sa Kaski blant annet til Dagbladet.

Ukultur

Nå melder VG at Audun Lysbakken, leder i SV, fremmer mistillitforslag i Stortinget. 

- Vi har ikke tillit til Geir-Inge Sivertsen som fiskeriminister. Denne saken er alvorlig, og for oss handler den først og fremst om at de på toppen skal behandles likt som alle andre. Folk som har mottatt penger de ikke har krav på fra NAV blir straffet hardt, og da kan ikke en statsråd i samme situasjon slippe unna uten reaksjon, skriver Lysbakken til VG.

Han legger til at statsminister Erna Solberg (H) burde løst denne saken selv.

- Dessverre har det under Solberg utviklet seg en kultur for at statsråder ikke må ta ansvar for feil, skriver SV-lederen til VG.

Les også: Krever at Sivertsen sparkes fredag

Må vurdere en reaksjon

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Hans Andreas Limi sier ifølge Aftenposten at FrP ikke mener mistillit er riktig, men de vil vurdere en reaksjon.

- Etter alt det som er avdekket om fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen, er det grunn for statsministeren til å vurdere om han har den vurderingsevne og dømmekraft som kreves av en statsråd, sier han.

- Lurvete i kantene

Også leder i Norsk Kystfiskarlag Arne Pedersen mener at Erna Solberg burde sette omdømmet til fiskerinæringen foran å holde sin vernende hånd over Sivertsen.

- Fiskeriministeren framstår som nokså lurvete i kantene når det gjelder å holde orden på økonomien. Dette rammer utvilsomt omdømmet til hele fiskerinærinæringen, sier han til NRK