Fiskeripolitisk talsperson i FrP, Bengt Rune Strifeldt, vil ha på plass unntaksbestemmelse for biomassetaket. Foto: FrP

FrP vil ha unntaksbestemmelse knyttet til biomassetaket

Fiskeri- og sjømatnæringen står ovenfor en del utfordringer som følge av korona-restriksjoner. Det er utfordrende når markeder blir usikre og spesielt ferskmarkedet i Europa er sterkt svekket, skriver FrP. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er grunn til å tro at eksporten av fersk laks kan stoppe opp da hotell, restauranter og storkjøkken (Horeca segmentet) ikke handler, mener partiet.

- Det vil i tiden fremover være flere forhold som kan skape utfordringer for oppdrettsnæringen når myndigheter og andre land innfører strenge tiltak for å hindre smitte. Dette vil med stor sannsynlighet føre til ytterligere markedssvikt og logistikkutfordringer for sjømatnæringen, og da er det viktig at vi har på plass løsninger som gir fleksibilitet som ivaretar næringen, sier fiskeripolitisk talsperson Bengt Rune Strifeldt. 

Frykter for små oppdrettere

- Fremskrittspartiet vil derfor ha på plass en unntaksbestemmelse knyttet til biomassetaket for oppdrettsnæringen. Det er lokalitets MTB som er viktig å gjøre noe med da jeg frykter spesielt små oppdrettere uten egen bearbeiding vil komme til å slite, de større aktørene vil ha bedre forutsetning til å klare seg, tilføyer Strifeldt. 

Dette er noe FrP ber fiskeri- og sjømatministeren sørge for kommer på plass innen kort tid.

- Det vil være et midlertidig tiltak frem til markedssituasjonen er normalisert og med fortløpende vurdering av varighet.