Illustrasjonsfoto: Rømt laks.

Frykter rømming etter båtkrasj

Bjørøya AS sitt anlegg i Raudøya utenfor Osen i Nord-Trøndelag har blitt påkjørt av en båt, og ansatte oppdaget tydelige skader på merden da de kom på jobb onsdag. Selskapet fryktetat riften i noten førte til rømming, og nå har de fangstet 13 laks rundt anlegget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Over telefon på morgenkvisten torsdag, sier daglig leder Per Anton Løfsnes til kyst.no at de ikke vet hvor mye fisk som kan ha rømt, men påpeker at de hadde 190 000 laks i merden på rundt 3,7 kg.

Raudøya i Osen kommune. Foto: Bjørøya Fiskeoppdrett. 

I morgentimene har Løfsnes og røkterne jobbet sammen med Fiskeridirektoratet for å finne ut av om rømming har skjedd og nå kan det synes slik.

Ifølge Løfsnes har de nå fanget 13 fisk med garn, og har satt ut 2500 meter med garn i nærområdet. De har to fiskebåter på plass, samt eget mannskap i drift.

- Vi tror ikke det har vært en stor rømming, og vi tror vi fanger opp mesteparten, sier Løfsnes til kyst.no, midt på dagen.

Den ødelagte nota opplyser han ble reparert i går, og til NRK, som først omtalte saken sa han at det var da ansatte kom på jobb onsdag morgen at de oppdaget at en av merdene var blitt påført skader i løpet av natta.

- Det ble raskt konstatert at en båt har kjørt inn i merden og lagd et hull i nota. Båten og vedkommende i stakk fra stedet etter påkjørselen. Vi har sporet opp båten og eieren er politianmeldt, sier han til NRK.