Mørenot. Foto: Mørenot

FSN Capital kjøper seg inn i Mørenot

FSN Capital har inngått avtale om å investere i Mørenot Holding II ASFSN Capital har inngått avtale om å investere i Mørenot Holding II AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mørenot er et lokalt familieselskap med røtter tilbake til 1913. I 2017 hadde selskapet en omsetning på rundt 870 millioner kroner, og det har oppnådd en årlig organisk vekst på 8% siden 2009.

- I partnerskap med FSN Capital ønsker Mørenot og eierfamiliene å ytterligere utvikle sin posisjon globalt og konsolidere markedet både gjennom organisk vekst og nye oppkjøp, skriver selskapene.

- Vi har stor beundring og respekt for Mørenot og er svært imponert over det solide fundamentet ledelsen og familiene har bygget opp gjennom flere generasjoner. Med lokal forankring har de utviklet en ledende global spiller basert på kvalitetsprodukter, utmerket service og nære relasjoner til sine kunder. Vi ser frem mot å, i et nært samarbeid med eierfamiliene, videreføre disse tradisjonene og ta del i veksten og industrialiseringen av denne næringen, sier Ulrik Smith, partner i FSN Capital Partners AS og investeringsrådgiver for FSN Capital i pressemeldingen

Knut Berge, konsernsjef i Mørenot, er fornøyd med å få med FSN som ny partner.

- På vegne av ansatte og ledelsen i Mørenot vil jeg si at vi er veldig fornøyd med å få inn FSN Capital som medeier og partner. Mørenot opererer i markeder med sterk underliggende vekst og vi er svært entusiastisk til å fortsette denne veksten og utviklingen sammen med FSN Capital, sier Knut Berge i meldingen.

Eierfamiliene beholder en andel av eierskapet og ønsker å aktivt bidra fremover.

- Vi er svært interessert i en norskledet konsolidering av næringen globalt med Mørenot i førersetet. Vi er optimistiske med tanke på fremtiden og er motivert til å fortsette vårt eierskap av Mørenot sammen med FSN Capital, sier Sveinung Flem, styreleder i Mørenot i meldingen.

Transaksjonens gjennomføring er blant annet betinget av Konkurransetilsynets godkjennelse.