Gå til innhold
Annonse

Geir Olav Melingen blir ny daglig leder i Fishguard

Geir Olav Melingen
Geir Olav Melingen

Geir Olav Melingen er ansatt som daglig leder i Fishguard.

Annonse

Melingen kommer fra MSD Animal Health/ Intervet Schering-Ploughhvor han gjennom åtte år blant annet har jobbet som produktsjef akvakultur og nå den siste perioden som salgsdirektør for produksjonsdyr og Global Key Account Manager for Marine Harvest. Han er utdannet fiskehelsebiolog fra Universitetet i Bergen med doktorgrad innen immunologi og fysiologi hos laks, og har bakgrunn som både lærer i akvakulturfag, forskningsjournalist i Norsk Fiskeoppdrett samt salgs- og markedsansvarlig i SalmoBreed.

-Å få være med og bygge opp Norges første landsdekkende selskap innen fiskehelse og driftsoptimalisering var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg tror etableringen er veldig riktig med tanke på å bygge spesialisert kompetanse og standardiserte tjenester opp mot oppdrettsnæringen. Jeg gleder meg til å bli kjent med de nye kollegene mine og ta fatt på oppgavene vi har foran oss, sier Melingen, i en pressemelding.

Han vil lede selskapet fra Bergen hvor Fishguard allerede er etablert med 10 ansatte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Geir Olav Melingen går fra MSD Animal Health/ Intervet Schering-Plough til å bli daglig leder i Fishguard.
Foto: Fishguard

Med ansettelsen av Melingen faller er en viktig brikke falt på plass for Fishguard. Siden etableringen i 2012 har Fishguard fått på plass avdelinger i Alta, Leknes, Dønna, Brønnøysund/Rørvik, Måløy, Førde, Bergen og Stavanger. Fishguard har også laboratorievirksomhet etablert i Leknes, Måløy og Bergen hvor en kan få gjennomført histologiske analyser, ATPase-analyser, fett- og fargemålinger, bioassay lus og ulike næringsmiddelanalyser. Det jobbes med å utrede muligheten for etablering også ved andre lokaliteter i Norge, samtidig som laboratorieanalysene evalueres for å best mulig møte oppdrettsnæringens behov.

Ambisjoner om å bli internasjonale

Med en sterk hjemmebase i Norge har Fishguard også klare ambisjoner om å gå internasjonalt, ikke bare i de lakseproduserende landende, men også i nøkkelområder hvor det drives med varmtvannsarter. I en del av disse markedene vil selskapet vurdere ulike tjenester som måtte passe inn med lokal infrastruktur og behov. Både den nasjonale og internasjonale delen av Fishguard vil bli styrt fra det norske kontoret i Bergen.

Annonse