Gerhard Alsaker. Foto: Alsaker Fjordbruk

Gerhard Alsaker viser økonomiske muskler

Gerhard Alsaker troner på formue-toppen, når vi ser på de 20 største selskapene i næringen. På den eksklusive listen finner vi kun fire kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no har sett på de 20 største selskapene i oppdrettsnæringen, og her kan du lese hva selskapene betaler sine ledere og hva de har i formue.

Se sjefslønningene i de 20 største selskapene

Skattelistene, som ble utgitt fredag morgen, viser at Alsaker Fjordbruk sin sjef Gerhard Meidell Alsaker, troner høyest på både inntekt- og formues-toppen blant de 20 selskapene Kyst.no har sett på. 

Alsaker hadde en inntekt på 21 699 223 kroner og en formue på svimlende 784 032 114 kroner. Som nummer to på formuelisten kom Firda Sjøfarmer-sjef Ola Braanaas, med en inntekt på 598 706 kroner og en formue på 582 197 751 kroner.

Alsaker-konsernet, som er konsernselskapet til Alsaker Fjordbruk, fikk et driftsresultat på 215 millioner kroner i 2014. Med en omsetning på kr 1.096 millioner gir dette en driftsmargin på 19,6 prosent, skrev selskapet i en pressemelding tidligere i år.

I 2014 produserte Alsaker-konsernet ca. 32.000 tonn laks, mot i overkant av 34.000 tonn året før.

- Produksjonsmessig har 2014 vært et heller svakt år for konsernet. Både produksjons- og slaktekvantum gikk ned sammenlignet med året før. Dette kan delvis forklares med mye tilveksttap i forbindelse med avlusing. I tillegg var det en varm sommer med høye sjøtemperaturer som også førte til redusert tilvekst, sier oppdrettskongen Gerhard Meidell Alsaker i pressemeldingen.

Gehard Alsaker viser økonmiske muskler. Foto: Alsaker.

Kun fire damer

Av de 20 rikeste konsernsjefene i oppdrettsnæringens største selskaper, er det kun fire kvinner på lista. Disse fire er: Anita Pedersen, Bjørg Mette Holmefjord Antonsen, Line Ellingsen, og Vibecke Bondø.

Den klare vinneren blant kvinnene er Line Ellingsen fra Ellingsen Seafood Holdning. Hun hadde en inntekt på 5 800 886 kroner og en solid formue på 60 696 194 kroner.

Ellingsen ble tidligere i måneden plukket ut som en av Nord-Norges beste vekst-skapere. Og i går gikk hun videre til finalen.

Line Ellingsen, Administrerende direktør i Ellingsen Seafood Foto: Elingsen Seafood.