Gå til innhold
Annonse
Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark. Foto: Grieg Finnmark.
Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark. Foto: Grieg Finnmark.

Knuste lyspærer fra brønnbåt skal ha vært grunnen til at det ble funnet glass i merdene på Grieg Seafood Finnmarks lokalitet Vedbotn i Nordkapp kommune. Nå beklager selskapet at de var tidlig ute med anklage for sabotasje.

Annonse

I oktober fant Grieg Seafood Finnmark glass i merdene på lokaliteten Vedbotn i Nordkapp kommune, kun uker etter at den første fisken kom på plass. Den gangen var de ganske klare på at dette var gjort med overlegg, og så på det som sabotasje mot lokaliteten.

Nå har selskapet funnet årsaken til glasset, og beklager at de var raske med å anklage uten bevis, det skriver iFinnmark.

– Etter at saken ble kjent i media i begynnelsen av oktober, ble Grieg Seafood kontaktet av brønnbåtrederiet Intership som transporter fisk for selskapet. Intership kunne da fortelle at de ved to anledninger har fått knust lyspærer i lasterommet i forbindelse med transport av smolt til Vedbotn. At det ble funnet glass i to forskjellige merder stemmer godt overens med datoene for båttransporten, skriver Grieg Seafood i en pressemelding.

- Når vi i ettertid mener å ha funnet årsaken, tar vi selvkritikk på at vi «var noe heit i toppen» og var litt for snar med å konkludere, sier samfunnskontakt Roger Pedersen i pressemeldingen.

Ledelsen i Intership beklager at disse hendelsene ikke umiddelbart ble meldt videre til Grieg Seafood.