Politiet evakuerer Skoltegrunnskaien i Bergen. Foto: Margarita Savinova.

Granatfunn utenfor Kyst.no sine lokaler

Politiet har evakuert cruisekaien i Bergen etter at det er funnet en granat. Kyst.no sine medarbeidere har måttet forlate kontorlokalene.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Politiet har evakuert Skoltegrunnskaien, Bergen Internasjonale cruisehavn etter et mulig granatfunn. Det passerer årlig over 500.000 cruiseturister på kaien. Det skal dreie seg om en mulig granat fra den 2. verdenskrig som skal være funnet i området. 

Politiet startet evakueringen ved 1030-tiden i dag. Det var under gravearbeidene i forbindelse med landstrømsanlegget at det er funnet en granat. Det var gravemaskinføreren som fant granaten. Politiet evakuerte umiddelbart skipet North Purpose som lå ved kaia.

Norsk Fiskeoppdrett har også kontorer her. Det gjorde at Kyst.no og Skipsrevyen sine medarbeidere ble evakuert etter funnet av granaten.

Skoltegrunnskaien blir evakuert. Foto: Therese Soltveit

- De evakuerte først det ytterste bygget på kaia der hvor blant andre European Cruiseservice holder til og så evakurte de oss, sier journalist Helge Martin Markussen i Skipsrevyen som har kontorer i det første bygget på kaien som du kommer til etter å ha passert hovedporten.

Han forteller at evakueringen gikk rolig og fint.

-Det var en høflig politimann som kom og informerte oss at de måtte evakuere for det var funnet en mulig granat og fortalte oss at dette sannsynligvis ville komme til å ta tid, så det var bare å gå hjem, sier Markussen. 

Det som nå skjer er at eksperter fra Forsvaret er tilkalt for å vurdere en mulig sprenging av granaten, opplyser Markussen.

Vurderes som farlig

Operasjonsleder Stein Rune Halleraker i politiet forteller til BA at de har eksperter fra politiets bombegruppe som de konfererer med, men sier dersom det er forsvarsmateriell må Forsvaret håndtere det.

- Det viktigste for oss er å sperre av og sørge for sikkerheten.

- Er det farlig?

- Det vurderes som farlig, det er jo derfor vi sperrer av. Men så må gjenstanden vurderes av spesialister, sier Halleraker til avisen.