Gratis tilgang til forsøksfasiliteter

Nå kan forskere gjennomføre og få dekket forsøk ved en rekke førsteklasses forsøksfasiliteter innen akvakultur i Europa. Nofima ønsker å ta imot flere europeiske forskere til sine fasiliteter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Første utlysning fra AQUAEXCEL2020 om fri tilgang til forskning er nå åpen med søknadsfrist 11. mars 2016. Matforskningsinstituttet Nofima har tre forskningsfasiliteter i dette programmet, som er moderne og velutstyrte med gode muligheter for forskning innen akvakultur.

AQUAEXCEL2020 inviterer jevnlig europeiske forskere til å utføre forskning på en eller flere av forskningsfasilitetene til partnerne i prosjektet. På disse forsøksfasilitetene er det kapasitet til å forske på en rekke kommersielt interessante arter og systemer. Disse fasilitetene er tilgjengelige gjennom TNA («Transnational access») delen av AQUAEXCEL2020 prosjektet, med støtte fra EU Horizon2020.

De tilgjengelige fasilitetene dekker flere produksjonssystemer (kar/merd/dam, RAS, gjennomstrømning, klekkeri og fasiliteter for smitteforsøk); miljøer (ferskvann, sjøvann, ulike temperaturer), enhetsstørrelser (små, medium og kommersielle størrelser); arter (salmonider, varmtvanns- og kaldtvanns marine arter, ferskvannsfisk og artemia); og fagområder (ernæring, fysiologi, helse og velferd, genetikk, prosjektering, overvåking og drift).

Forskere som er interessert kan søke prosjekt som innebærer forskningsopphold på de tilgjengelige fasilitetene for opptil to personer i opptil tre måneder. Prosjekter som innvilges får fri tilgang på infrastrukturen, reise og opphold. Dette betales gjennom AQUAEXCEL2020.