Grieg nedbemanner på Shetland

Tjuefem arbeidsplasser har gått tapt på Shetland etter at Grieg Seafood fikk et svært dårlig resultat der i siste kvartal i 2015. Nå er det uklart hva som vil skje med virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Konsernsjef Anders Kvame sa i en kort kommentar til kyst.no før helgene at det ikke er tatt stilling til hva selskapet konkret skal gjøre på Shetland.

- Nordea Markets skriver i sin resultatkommentar at dere vurderer å avhende virksomheten på Shetland. Stemmer dette?

- Vi skal gjøre en strategisk gjennomgang og det er for tidlig å si noe om utfallet av dette på det nåværende tidspunkt, svarer Kvame.

Grieg Seafood forklarer det dårlige resultatet med høy dødelighet som følge av lakselus og algeoppblomstring. Slaktevolum i fjerde kvartal 2015 falt med 37 prosent til 3,974 tonn, sammenlignet med samme periode i 2014.

Konsernsjef i Grieg Seafood, Andreas Kvame, varsler nedbemanninger på Shetland.

Størst på Shetland

Ifølge avisen Shetland Times sier Anders Kvame at det ikke er aktuelt å avhende virksomheten på Shetland, men å blir mer effektive.

- Vi kan ikke fortsette som før, men må bli mer effektive. Vi må produsere den samme mengden med fisk med færre mennesker, og vi må fokusere på de beste lokalitetene, sier Kvame til avisen, og legger til at effektiviteten ved fabrikken må forbedres, noe som har ført til oppsigelser.

Grieg Seafood er fortsatt en av de største, private arbeidsgiverne på Shetland med mellom 170 og 175 arbeidsplasser.