Gå til innhold
Annonse
Grieg seafood brussel organisk laks
Grieg seafood brussel organisk laks

Etter et elendig fjerdekvartal ser nå fremtiden adskillig lysere ut for Grieg Seafood, som satser på vekst.

Annonse

Kristin Vallevik Gjerde

Med de foreliggende prognosene for lakseproduksjon og slaktevolumer globalt, ser fremtidsutsiktene for laks i 2013 og 2014 meget gode ut. Det forventes en tilbudsvekst i 2013 som vil være marginalt positiv, og også i 2014 indikerer produksjonsprognosene en beskjeden tilbudsvekst, skriver Grieg Seafood i en børsmelding.

God etterspørsel

Etterspørselen etter laks er fortsatt meget god. Det er sterke fundamentale drivere bak denne etterspørselsveksten. Ny distribusjon i store fremvoksende markeder, laks som helseriktig og moderne mat, samt innovasjon og nye produktlanseringer bidrar til den langsiktig sterke etterspørselsveksten etter laks.

Grieg Seafoods fokus og prioritering er fortsatt vekst i Norge med økt utnyttelse av eksisterende lisenser. I 2012 slaktet Grieg Seafood i underkant av 1 000 tonn per lisens i Norge. Med en bedre MTB-utnyttelse over større del av året og optimalisering av smoltutsett, har Grieg Seafood fortsatt stort organisk vekstpotensial i Norge. Utnyttelsen av dette er konsernets høyeste prioritet.

Fokus på biologi

I UK er det fullt fokus på biologi og en bedre håndtering av biologisk produksjon og utfordringer, spesielt knyttet til lus.  Det er et stort potensial i UK for forbedret drift og biologisk produksjon. Canada vil ha lave slaktevolumer i 2013 og store deler av 2014 som følge av de store biologiske utfordringene på settefiskanlegget i 2012. Det er implementert omfattende tiltak på settefiskanlegget som skal minimere risikoen for at dette kan skje igjen. Fokus vil være på å gjenoppbygge nødvendig skala i produksjonen i BC. Det forventes mellom 15 og 17 000 tonn slaktevolum i 2015.

Grieg Seafood forventer et totalt slaktevolum i 2013 på 66 000 tonn. Dette er 3 000 tonn lavere enn forrige volumguiding. Nedgangen skyldes lave temperaturer og tilvekst i Sør-Norge og på UK, i tillegg til mindre endringer i BC og Finnmark som følge av produksjonsoptimalisering. I andre kvartal 2013 forventer Grieg Seafood å slakte totalt 14 000 tonn.

   
Annonse