Nordic Aquafarms har foreslått et RAS-anlegg med mulighet for å produsere 33 tusen tonn laks pr. år. Foto: Nordic Aquafarms.

Grove feil hos amerikansk miljøvernorganisasjon

Det norskeide selskapet Nordic Aquafarms anklager en amerikansk miljøvernorganisasjon for faktafeil og ubegrunnede påstander. Miljøvernorganisasjonen er imot selskapets planlagte landbaserte oppdrettsanlegg i Maine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sist lørdag stemte ledelsen i miljøorganisasjonen «Maine Chapter of the Sierra Club» mot byggingen av det landbaserte anlegget i byen Belfast.

I en pressemelding påstår organisasjonen at anlegget «Slik det nå er foreslått representerer en stor og urimelig risiko for miljøet og økonomien til Prenobscot Bay og samfunnene i Midcost Maine»

Ønsker åpenhet

Miljøorganisasjonen anklages nå for å gjøre en feilinformert avgjørelse om å gå imot anlegget til Nordic Aquafarms. Blant annet påstår miljøorganisasjonen at Nordic Aquafarms planlegger å trekke over 4500 liter ferskvann fra en lokalt reservoar og over 29 millioner liter avløpsvann pr. dag inn i Penovscot Bay.

Videre ønsket organisasjonen en større grad av åpenhet om studier som viser hvordan anlegget kan påvirke naturen.

Faktafeil kunne ha vært unngått

Nordic Aquafarms svarer på kritikken med å påpeke faktafeil hos miljøorganisasjonen og forklarer at feilene kunne ha blitt unngått om organisasjonen hadde deltatt på selskapets møter, lest selskapets tillatelser eller hadde kontaktet selskapet.

Selskapet presiserer at de kommer til å bruke om lag 1700 liter vann pr. minutt fra reservoaret og at selskapet ikke vil pumpe ubehandlet vann ut i Penovscot Bay. De påpeker også at mesteparten av vannet som brukes kommer fra den aktuelle bukten og at det blir renset før vannet tilbakeføres.

Les hele artikkelen på Kyst.no sin søsternettside Fishfarmingexpert.com