Fornøyde representanter fra begge firma da kontrakten ble signert under Aqua Nor. Bilde: GMV.

Grovfjord Mek. Verksted leverer katamaran til Lovundlaks

Grovfjord Mek. Verksted melder de våren 2018 skal levere en oppdrettskatamaran til Lovundlaks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet skal hete «Solbryn», og blir den tredje båten verftet leverer til Lovundlaks, ifølge en pressemelding.

– Vi synes det er litt artig at kunden velger oss for tredje gang. Vi har et veldig godt forhold til dem, men det er klart at det er sterk konkurranse, så vi er glad for at vi vant frem, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. til skipsrevyen.no

Den nye oppdrettsbåten, bnr 146, er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den blir utstyrt med 1 stk Palfinger PK41002 marine kran på 38,3 tonnmeter, 3 capstaner på henholdsvis 5 og 2x3 tonn, samt hydraulisk HT vasker.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 2 førerstoler, pantry og stor sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene yter 2x410HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 18,9 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Standardisert skrog

Ifølge Meek-Hansen er «Solbryn» en standard lokalitetsbåt det tas utgangspunkt i skroget til GMV Zero.

– Vi har en ambisjon om at vi skal ta frem en type fartøy, og så kan kunden velge om de vil ha batterielektrisk, dieselmekanisk eller hybrid løsning. Dette er et skritt videre i den utviklingen vi har av et standardisert skrog hvor kundene kan velge, sier han.

Båten blir bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde fire.

– Kunden ønsker fartsområde fire og det er fordi han holder til i et ganske værutsatt område på Helgelandskysten, opplyser Meek-Hansen videre til skipsrevyen.no.

Om Lovundlaks AS:

Lovundlaks AS holder til på Lovund på Helgelandskysten, og startet sin virksomhet i 1972. Selskapet har 4 matfiskkonsesjoner, og omsatte for kr. 286 millioner i 2016.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS:

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har vi levert godt over 115 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.