Grovfjord Mek. Verksted skal levere en oppdrettskatamaran til Salmar Nord sommeren 2018. Illustrasjon: GMV.

Grovfjord Mek. Verksted skal levere oppdrettskatamaran til Salmar Nord

Grovfjord Mek. Verksted skal levere en oppdrettskatamaran til Salmar Nord sommeren 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den nye oppdrettsbåten, bnr 147, er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den blir utstyrt med 1 stk Palfinger PK32080 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn, samt hydraulisk HT vasker. Dette skrives i en pressemelding.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 1 førerstol, pantry og sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, garderobe/tørkerom samt WC.

Hovedmotorene yter 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

- Det er en fjær i hatten for oss at Salmar Nord velger oss, i skarp konkurranse med andre norske verft, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted AS i meldingen.

Båten blir bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Om Salmar Nord AS:

  • Salmar Nord AS er et heleid datterselskap av SalMar ASA, og drifter 32 konsesjoner i Nord-Norge.
  • SalMar er en av verdens største og mest effektive produsenter av oppdrettslaks, og eier 100 konsesjoner for marin produksjon av atlantisk laks i Norge.
  • Selskapet har en betydelig foredelingsaktivitet, som er samlokalisert med selskapets hovedkontor på Frøya i Sør-Trøndelag.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS:

  • Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms.
  • Siden år 2000 har vi levert nærmere 120 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.