Etter introduksjonen i markedet for ca fem år siden har Skala Maskon solgt 50 helautomatiske vaksinemaskiner. Nylig ble den 50. solgt til Wingvax – en av Norges største leverandører av vaksinetjenester. – Dette er den sjette vaksinemaskinen vi kjøper fra Skala Maskon, forteller daglig leder i Wingvax, Brynjar Wingan (th). Salgsansvarlig i Skala Maskon Rune Reinås til venstre.

Håndvaksinatør kjøper helautomatisk vaksinemaskin

Wingvax går fra håndvaksinering til helautomatisk vaksinering. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I disse dager er det inngått avtale om å levere maskin nummer 50 fra Skala Maskon. Denne maskinen går til Wingvax.

- Skala Maskons vaksinemaskiner har betydd en betydelig overgang fra manuell til helautomatisk vaksinering i bransjen. Den første vaksinemaskinen som Skala Maskon leverte i 2011 har nå vaksinert over 57 millioner smolt, noe som forteller litt om kapasiteten på disse maskinene, skriver selskapet i en pressemelding.

Den til nå siste maskinen i rekken, skal installeres på et Marine Harvest anlegg.

- Dette blir den 6. vaksinemaskinen vi kjøper fra Skala Maskon, forteller daglig leder i Wingvax, Brynjar Wingan i pressemeldingen.

Siden oppstarten i 1986 har Wingvax vaksinert mer enn 1 milliard laks for den norske og internasjonale havbruksnæringen.

- Vi vet derfor mye om hva god vaksinekvalitet betyr, og har utviklet en egen kvalitetsstandard for riktig vaksinering.  De helautomatiske vaksinemaskinene tilfredsstiller våre strenge krav til presisjon og kapasitet, og de gode erfaringene vi har er bakgrunnen for at vi i økende grad går over fra håndvaksinering til denne teknologien, sier Wingan.