Konrad Olavsson er ansatt i Maritech og skal jobbe på Island.

Han skal lede Maritechs videre vekst på Island

Konrad Olavsson er ansatt som Marietchs nye Country Sales & Service Manager på Island. Olavsson har over 200 kamper på Islands håndballandslag og bred erfaring fra sjømatnæringen, finans, innovasjon og markedsføring.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig glade for å ha fått Konrad med på laget. Den varierte og solide bakgrunnen han har, i kombinasjon med det store nettverket, gjør oss sikre på at eksisterende og kommende sjømatkundene våre på Island er i de aller beste hender, sier CEO i Maritech, Odd Arne Kristengård i en pressemelding. 

Maritech har vært representert på Island siden 2019, gjennom partnerskapet vårt med Sea Data Center. Nå satser vi offensivt på videre vekst, og med Olavsson på laget ser vi frem til å nå nye milepæler, melder selskapet. 

Olavsson forteller at han opplever at Maritech og sjømatnæringa på Island er en veldig god match. 

- Den islandske sjømatnæringa er innovative og frampå når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Dette passer oss i Maritech veldig bra. Vi er verdensledende innen skreddersydd programvare for sjømat, og har over 40 års erfaring fra bransjen. Vi satser tungt på teknologi, og leverer løsninger for hele verdikjeden - ikke bare deler av den, sier Olavsson. 

Bred bakgrunn

Konrad er en islandsk nordmann, født og oppvokst på Island med norske foreldre. I oppveksten var han ofte på besøk hos sine besteforeldre i Norge.  

- Jeg er ekstremt glad for at jeg får være med å gi Maritech skikkelig fotfeste på Island. Jeg tror det er en stor fordel at jeg har så sterk tilknytning til Norge, det gir meg fordeler å kunne begge språk og forstå begge landene fra innsida, sier Konrad. 

Han tror også at den varierte bakgrunnen hans er godt å ta med inn i den nye rollen. Da den meritterte håndballspilleren som 30-åring bestemte seg for at han hadde fått nok av profflivet i Tyskland, flyttet han tilbake til Island, utdannet seg innen business og finans, og jobbet deretter som markedsansvarlig i Marel før han flyttet til Norge. 

- Jeg tok med meg familien og jobbet for Marel i Norge. Der ble også noen år innen finans før vi flyttet tilbake til Island i 2013, og jeg ble CEO i Maris. 

Parallelt med oppstarten i Maritech holder han nå på med innspurten av en Mastergrad i Innovation and Business Management.

-  Det at Maritech opererer i hele verdikjeden, fordrer at man må kjenne prosessene for sjømat, men også finans og markedsverdenen. Den brede bakgrunnen min kommer til å være nyttig både for meg og Maritech. De vokser, er på hugget og er hele tiden sultne og nysgjerrige på å lære og utvikle seg. Den mentaliteten passer meg veldig godt, legger han til.