Folkemengde under Aqua Nor 2015. Foto: Aqua Nor-stiftelsen.

Har stoppet påmeldingen til Aqua Nor

Stiftelsen Aqua Nor har stoppet påmeldingene for årets akvakulturmesse i Trondheim. Grunnet enormt stor pågang er de allerede fullbooket. - Det er jo fantastisk at messen er så populær. Vi kunne jo ha tatt imot langt flere enn det vi har kapasitet til i år. Noe av grunnen til at dette ikke lar seg gjøre er at deler av området blir avstengt på grunn av rivning og at vi derfor ikke har mulighet for å supplere med flere telt, sier Ola Eriksen, direktør for stiftelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

15 desember i fjor vedtok politikerne i Trondheim bystyre at en ny storbyhall i Trondheim skal bygges på Nidarø, der hallene til Trondheim Spektrum i dag står. Fremdeles gjenstår det endelige svaret fra politikerne på når den gamle hallen skal rives, og når byggingen kan starte.

Direktør Ola Eriksen her sammen med prosjektleder Kari Steinsbø. Foto: Stiftelsen Aqua Nor.

Direktør ​​Ola Eriksen i Stiftelsen Aqua Nor sier til kyst.no at påmeldingene til årets messe ble i første omgang stoppet på grunn av usikkerheten rundt bygging av den nye hallen, de ønsker å få på plass.

- Nå er påmeldingen stoppet på grunn av at messen er fullbooket. Vi har allerede lang venteliste, påpeker han.

Årets Aqua Nor mener han blir spesiell på grunn av omstendighetene på området.

- Når man er midt i et byggeprosjekt vil blant annet noen av de tidligere fasilitetene forsvinne, som blant annet møterom, enkelte toaletter, serveringssteder, etc. Her blir det midlertidige løsninger for året 2017. Alt dette for at Aqua Nor 2019 skal kunne arrangeres i nye, flotte bygg med moderne møterom, restauranter, etc., forklarer han.

Trenger mer plass

Aqua Nor-stiftelsen har et bruttoareal på stadion som er over 7 500 m². Dette er over 3 000 m² mer enn de hallene som forsvinner i år.

- Her må man riktignok også ta i betraktning at vi mister store deler av uteområdet slik at noen av disse utstillerne må plasseres innendørs, opplyser Eriksen til kyst.no.

Årsaken til at plass er en utfordring under årets messe er på grunn av at den gamle hallen mest sannsynlig skal rives i løpet av det neste året og erstattes med en ny og mer moderne hall.

Eriksen påpeker at dersom det blir bygget en ny hall vil denne da komme til å inneholde mer kontor og møteromsfasiliteter. Det beste scenarioet mener han vil være at bystyret i Trondheim endelig vedtar at byggingen kan rives og gjenoppbygges i ny og bedre utgave.

Bystyret skal etter planen bestemme dette den 15 februar 2017. Det nye hall-prosjektet har en ramme på ca. 500 millioner, ifølge Eriksen.

- At vedtaket kommer på plass er viktig, slik at vi kan holde fremdriften, legger han til.

Stor interesse også fra andre næringer

Aqua Nor-direktøren sier at interessen i år har vært enorm, spesielt også fra andre næringer.

Aqu Nor-messen har allerede 400 påmeldte, nå må mange stå på venteliste for å få plass til den fullbookede akvakulturmessen. Foto: Stiftelsen Aqua Nor.

- Vi ser en stor økning av nye selskaper som kommer fra maritimt og oljenæringen, i tillegg til tidligere Aqua Nor utstillere. Det er også flere av utstillerne fra Nor-Fishing som stiller ut på årets messe. Målet vårt for årets messe er å igjen kunne skape en flott møteplass! De utfordringer vi måtte ha i den forbindelse skal ikke være synlig for utstillerne og de besøkende når messen er i gang, sier han.

Messen har over 400 påmeldte. Av disse er cirka 20 % utenlandske aktører fra Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Australia.

- Det er jo fantastisk at messen er så populær. Vi kunne jo ha tatt imot langt flere enn det vi har kapasitet til i år. Noe av grunnen til at dette ikke lar seg gjøre er at deler av området blir avstengt på grunn av rivning og at vi derfor ikke har mulighet for å supplere med flere telt. En annen grunn er jo også at besøkende skal ha tid til å gå innom alle hallene når de er her, sier Eriksen til kyst.no.

Hovedfokuset for messen i år, sier han vil være fiskehelse og innovasjon.