Gå til innhold
Annonse
Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet.
Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet.

- Dette er en tung avgjørelse å ta, men for meg er det viktigste at tilliten til Mattilsynet gjenreises, sier Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet.

Annonse

Han har i dag orientert landbruks- og matminister Olaug Bollestad om at han fratrer sin stilling.

- Den siste uken har Mattilsynets troverdighet som tilsynsmyndighet blitt trukket i tvil, i forbindelse med tilsyn hos en pelsdyrbonde i Rogaland. Mattilsynets troverdighet står og faller på at samfunnet har tillit til at tilsyn, veiledning og saksbehandling utføres på en korrekt måte. På bakgrunn av denne situasjonen finner jeg det riktig å fratre min stilling, slik at andre kan lede Mattilsynets viktige arbeid videre, sier Harald Gjein en pressemelding.

Han legger til at han er stolt av å ha fått lov til å lede sine 1250 medarbeidere som hver eneste dag går på jobb for å sikre et samfunn der maten er trygg og dyr har det godt.

- Dette er en tung avgjørelse å ta, men for meg er det viktigste at tilliten til Mattilsynet gjenreises, sier Gjein, som tiltrådte som administrerende direktør i Mattilsynet 1. juni 2011.

Landbruks- og matdepartementet vil utnevne en fungerende administrerende direktør.

Regiondirektør i region sør og vest, samt to ledere ved avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord, trer midlertidig tilbake fra sine lederroller mens pågående interne undersøkelser fortsetter.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse