Laks som hopper i merd. Illustrasjonsfoto.

HaVet AS med nok et knallresultat

Fiskehelsetjenesten HaVet på Helgeland har på kort tid etablert seg som en fiskehelsetjeneste med en særdeles sterk økonomi. Det viser regnskapstallene fra 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

HaVet AS som driver veterinærtjenester på Helgeland i Nordland økte i 2016 omsetningen med cirka 600 000 kroner, fra 9,6 millioner kroner i 2015 til 10,2 millioner kroner.

Selv om driftsresultatet til selskapet gikk ned med omlag 400 000 kroner, fra 4,7 millioner i 2015 til 3,8 millioner kroner i fjor, driver selskapet med en driftsmargin som kan matche lakseselskapene.

Sterk økonomi

En driftsmargin på 38 % vitner om en sterk økonomi.

Selskapet har ifølge proff.no ti ansatte og ble stiftet i 2014. De har dermed på kort tid rukket å etablere seg som en betydelig fishelsetjeneste.

Det har ikke lykkes kyst.no så langt å få kommentarer til regnskapet fra daglig leder Kristin Ottesen.

  • HaVet har veterinærmedisinsk spesialkompetanse på fiskehelse, velferd og smitteforebygging, og leverer tjenester til produsenter av smolt, matfisk, rensefisk og kultiveringsfisk fra Nord-Trøndelag til Bodø.
  • Selskapet er 100 % eid av Kristin Ottesen.
  • Selskapet bidrar også med sin kompetanse til Veterinærinstituttet, Sjømat Norge, Sintef, utstyrsleverandører og andre havbruksaktører.

Les også flere andre saker om HaVet: