Illustrasjonsfoto: BKS Holding

Havyard Group ASA og HG Group AS slår seg sammen

Havyard Group ASA har inngått en avtale med eierne av HG Group AS om en sammenslåing, hvor Havyard formelt vil kjøpe alle utestående aksjer i HG Group AS. Som en del av transaksjonen er det også gjort avtale om å overta de av aksjene i BKS Holding AS som ikke allerede er eiet av HG Group.

Publisert Sist oppdatert

Etter gjennomføring av transaksjonen vil Havyard bli 100% eier av BKS Holding AS og Fossberg Kraft AS. Transaksjonen er en milepæl i arbeidet med å utvikle Havyard som en ledende servicetilbyder til maritim, offshore og onshore industri og tilfører inntektsstrømmer som er komplementære til selskapets eksisterende virksomhet. 

Kjøpesummen i transaksjonen er avtalt til 285 millioner kroner, hvorav 245 millioner vil bli gjort opp i nye Havyard-aksjer, 25 millioner i en selgerkreditt og 15 millioner i kontanter. Gjennom transaksjonen vil selgerne samlet eie en betydelig del av Havyard etter gjennomføring av transaksjonen. Selgerne vil bli representert i Havyards styre, herunder ved at Even Matre Ellingsen foreslås som ny styreleder. 

- Vi er stolte av å ha kommet til enighet med eierne av BKS Holding og Fossberg Kraft om å integrere selskapene i Havyard. Dette vil blant annet gi oss mulighet til inntreden i nye markeder, kunne utnytte synergier på tvers av selskapene, samt tilføre oss en gjeng med dyktige og erfarne medarbeidere. Vi er allerede i gang med integrasjonsprosessen, sier Erik Høyvik, konsernsjef i Havyard.

- Vi er imponert over den flotte omstillingen som Havyard har fått til. Selskapet har en sunn økonomisk stilling, er anerkjent og har gode kunderelasjoner. Både Havyard og BKS er har kompetanse og erfaring som bidrar til at viktige kunder får endret sin virksomhet i en mer bærekraftig retning. Vårt motto er at kundene skal fokusere på sin egen kjernevirksomhet mens vi tar oss av viktig vedlikehold og modifikasjoner, enten det er onshore eller offshore, uttaler Even Matre Ellingsen, som er foreslått som styreformann.

Dagens eiere i HG Group/ BKS Holding, Tore Thorkildsen, Gudmund Øvrehus, Even Matre Ellingsen og Skarvelandfamilien fortsetter som betydelige eiere i nye Havyard. 

Det å bli ein del av ei industriell børsnotert gruppe er måten å vekse vidare på for ei bedrift som har hatt ei fin utvikling gjennom mange år. Vi har store ambisjonar om å kunne pleie eksisterande og nye kundar som ein industriell totalleverandør, mener Tore Thorkildsen, Daglig leder i BKS.