Illustrasjonsfoto: Pure Salmon.

Her skal Europas største landbaserte anlegg ligge

Pure Salmon har valgt Boulogne-Sur-Mer i Frankrike som stedet for et 10.000 tonn årlig lakseproduksjons- og foredlingsanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anlegget på 175 millioner euro (150 millioner pund) vil skape mer enn 160 faste arbeidsplasser og har fått betydelig støtte fra den franske regjeringen på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, inkludert tilskudd og annen økonomisk støtte, samt administrativ assistanse, opplyser selskapet i en pressemelding.

RAS-anlegget vil være fullt integrert og byggingen forventes å starte i sluttkvartalet i 2020, med den første slakteklare laksen i 2023. 

Pure Salmon, eid av det Singapore-baserte akvakulturinvesteringsfondet 8F, har tidligere kunngjort planer om å bygge i enten Boulogne eller Olbia nord på Sardinia. Selskapet sa i dag at Boulogne var et ideelt sted av flere årsaker. Det er en stor fiskeri-, sjømatforedlings- og handelshavn, i tillegg har det omfattende transportforbindelser til resten av Frankrike og nabolandene, noe som sikrer et potensielt marked for 80 millioner forbrukere innen en 300 km radius.

Flere avtaler på plass

Pure Salmon har fra før på plass avtaler om å bygge et RAS-anlegg med kapasitet på 10.000 tonn laks i Japan, og et 20.000 tonns RAS-anlegg i den sørafrikanske delstaten Lesotho, samt i Tazewell County i Virginia i USA.

Selskapet signerte også nylig en avtale om å bygge et RAS-anlegg med kapasitet på 10.000 tonn laks i Brunei. Pure Salmon har til slutt mål om å dyrke 260.000 tonn atlantisk laks per år på landbaserte anlegg i nærheten av store befolkningssteder.

Les mer hos Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.com