Ronja Storm. Foto: Norwater.

Historisk kontrakt for Norwater AS

Jubelen stod i taket hos Norwater AS i Høylandsbygd i Kvinnherad onsdag forrige uke. Gleden var stor da bedriften signerte sin største kontrakt i historien, i sterk konkurranse med både norske og utenlandske konkurrenter, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ordreboka er med det også rekordhøy. Framtida ser lys ut og en er allerede nå sikret arbeid ut neste år, melder selskapet i en pressemelding.

Den siste kontrakten gjelder levering av komplett anlegg for ferskvannsproduksjon av sjøvann om bord på verdens største brønnbåt, «Ronja Storm». Norwater sin kunde er Havyard Ship Technology AS i Leirvik i Sogn og anlegget til Norwater skal produsere hele 16,800 kubikkmeter ferskvann pr døgn. Sølvtrans er eier av skipet. Levering skjer i slutten av 2018.

Arvid Hiis Bergh, Area Sales Manager i Norwater AS, har vært salgsansvarlig på prosjektet og er i fyr og flamme over tildelingen.

- Dette er bare helt fantastisk! Vi viser at vi er konkurransedyktig både på teknisk løsning og pris. Nå skal vi vise oss tilliten verdig på alle måter overfor vår kunde, sier Hiis Bergh.

Administrerende Direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding, er selvsagt også svært fornøyd.

Foto: Norwater.

- Vi har jobbet med flere slike større prosjekter i markedet for brønnbåter, men at vi skulle får tilslaget på akkurat «Ronja Storm», som den største av alle, var usedvanlig gledelig. Vi har jobbet hardt og lenge med denne kontrakten og gleder oss nå stort til å lose dette gigant prosjektet sikkert i havn sammen med flinke folk hos Havyard og Sølvtrans. Vi har hatt et svært godt samarbeid med kundene før kontrakt og er glad for å jobbe videre sammen med positive og konstruktive kunder som disse aktørene er, sier Gjerding.

Norwater AS opplever vekst og har nylig ansatt 2 personer. Dette er en veldig fornøyd med.

- Det er klart det er tilfredsstillende etter en omstillingsprosess å komme i posisjon til å forsvare nyansettelser. Det er liksom den endelige bekreftelse på at en har tatt gode steg i riktig retning og ikke minst mye hyggeligere enn å nedbemanne, fortsetter Gjerding.

Norwater AS nådde i 2016 en omsetning på om lag kr 53mill og et driftsresultat på kr 6,7 mill.

- Vi har fortsatt i samme sporet i 2017 og har et driftsresultat på kr 3 mill pr. august i år. Med bakgrunn i dette og ordrebok ut året, forventer vi at vi også i år kan bokføre et resultat over kr 5 mill og det er vi strålende fornøyd med i et år der målet var å stabilisere lønnsom drift, avslutter en glad direktør fra Halsnøy.