Sindre Holberg startet selskapet i 2015, da var han bare 21 år og fremdeles studerte. Tre år senere leverer selskapet gode resultater og har økende oppdragsmengde. Foto: Holberg Shipping.

Holberg Shipping gjør et solid 2017-resultat

Holberg Shipping leverer et knallgodt resultat i 2017, og selskapet har vokst betydelig siden oppstart. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rederiet gjør det godt, og daglig leder Sindre Holberg (23) som også er gründer og eier av Holberg Shipping, sier til Kyst.no at han er fornøyd med veksten. 

- Jeg er godt fornøyd med fjorårets resultater. Vi har en sunn og god drift med gode marginer som muliggjør videre satsninger, forteller den unge gründeren.

Selskapets omsetning var nær 11 millioner i 2017, sett mot 9,5 millioner i 2016.

Veksten på 1,4 millioner sier han kommer fra økt etterspørsel på passasjerfartøyene deres, som blant annet kjører mannskap ut til oppdrettsanlegg og annet personell ut på ulike lokaliteter.  

- Vi hadde en veldig god sommer i 2017, med totalt tre skyssbåter i drift gjennom hele sommeren, forklarer han.

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

Første fulle år med drift

Selskapet har også økt driftsresultatet, fra 720 497 kroner i 2016 til omlag fire millioner kroner i 2017. En økning på nær 3,3 millioner kroner. 

- Økningen i resultatet kommer fra økt oppdragsmengde og en rederidrift som nå har fått satt seg. 2017 er kun vårt andre fulle driftsår og 2016 var preget av endel kostnader og investeringer for å «komme i gang» som rederi.

- Norges råeste mindre brønnbåt

Holberg Shipping har nylig investert i en ny brønnbåt, som skal frakte rensefisk og smolt. Foto: Holberg Shipping.

Driften mener han går godt, der de har god etterspørsel etter tjenestene deres.

- Vi forventer økt oppdragsmengde som en følge av vår nyinvestering i brønnbåten «Brattvær». I 2018 bestemte vi oss for å satse i markedet for mindre brønnbåter. Vi kjøpte tidligere i år «Havnefjell» som nå snart er ferdig med ombyggingen til brønnbåt med nytt navn «Brattvær». En stor investering som vil ende opp som Norges råeste mindre brønnbåt, sier han og påpeker at bilder og mer info kommer om ikke så lenge.

Selskapet ble stiftet i 2015, da Sindre Holberg kjøpte sitt første fartøy, og siden den gang har den unge gründeren satset på oppdrettsnæringen.

- Det har vært travelt, men gøy. Jeg må si jeg synes vi har klart oss ganske godt og levert gode og pålitelige tjenester til våre kunder, sier han.

  • Holberg Shipping har hovedkontor på Smøla, og en filial i Trondheim. Selskapet har nå syv ansatte, men dette øker til 12-13 i sommersesongen.
  • Selskapets båter jobber i spotmarkedet. Disse er M/S «Aure» – oppdrettsservice, M/S «Skalmen» – skyssbåt/passasjertrafikk, M/S «Baholm» – skyssbåt/passasjertrafikk og M/S «Brattvær» – brønnbåt.