Bygg nummer 189 «HAVSULA» er levert fra Hukkelberg Boats til Lerøy Aurora. Foto: Hukkelberg Boats

Hukkelberg Boats leverer til Lerøy

Hukkelberg Boats på Aukra har levert sin andre personbefordringsbåt til Lerøy Aurora. Nå skal den betjene anlegg ved Vorterøya. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

 Etter gjennomførte sjøprøver ble bygg nummer 189 «HAVSULA» hentet opp fra verftet på Aukra i slutten av november. 

Nybygget er identisk med søsterskipet «HAVELLA» som i dag opererer i området utenfor Tromsø.

- Tøffe forhold krever en stabil og driftssikker båt hvor sjøegenskaper, robust konstruksjon og lang levetid har stått sentralt under utviklingen av designet, skriver Hukkelberg Boats i en pressemelding.  

De to søsterskipene er modeller av Hukkelberg sin Flying Fish Z-serie - et modulært design som gir stor fleksibilitet med tanke på fremdriftsløsninger, størrelse og funksjonalitet. Båtene tilbys med twin vannjet, hekkaggregat og outboard motorer alt etter kundes ønske og behov. De produseres i lengder fra 8 til 11,5 meter og kan utrustes til en rekke ulike formål fra personelltransport til dykking. 

- Båtene har walkaround dekk, utvendig styreposisjon, isolert styrhus i lettvekts komposittmateriale med gode støydempingsegenskaper, samt fulldempede RECARO stoler til alle om bord. Inneklima, ergonomi og sikkerhet er forsøkt ivaretatt på best mulig måte sier Øyvind Hukkelberg, leder i Hukkelberg Boats.