SSC-lokalitet i Skottland. Illustrasjonsfoto: Rob Fletcher.

Hundre anlegg har oppnådd ASC sertifisering

Global Salmon Initiative (GSI) annonserte i dag at 100 oppdrettsmedlemmer har oppnådd Aquaculture Stewardship Council (ASC) sertifisering. Dette tilsvarer rundt 20% av alle GSI-oppdrettere, og er en viktig milepæl ettersom GSI arbeider for å oppnå 100 % sertifisering på alle deres anlegg, skriver de i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det globale lakseinitiative (GSI) lanserer nå at de har hundre anlegg som har oppnådd "FARM ACHIEVES AQUACULTURE STEWARDSHIP COUNCIL" (ASC) sertifisering, kommer det frem i en pressemelding..

The Global Salmon Initiative (GSI) kunngjorde i dag at dets medlemmer har oppnådd Aquaculture Stewardship Council (ASC) sertifisering for 100 anlegg. Dette tilsvarer rundt 20% av alle GSI oppdrettere, og er en viktig milepæl ettersom de arbeider for å oppnå 100 % sertifisering på alle anleggene til medlemmene.

- ASC-standarden er verdens ledende sertifisering og merkingsprogram for ansvarlig oppdrettet sjømat. Dens utfordrende kriterier er utformet for å fremme den høyeste grad av ansvarlig havbruk, sier Chris Ninnes, administrerende direktør i ASC.

- GSI medlemmer fører an med sertifiseringer, og dagens kunngjøring sender et betydelig signal om at de er forpliktet på sin ferd mot å bedre bærekraften i havbruk, legger han til.

Det første GSI anlegget ble tildelt ASC sertifisering i 2014, og siden da har blitt gjort store fremskritt, med 10 anlegg som er sertifisert i 2014, 45 anlegg i 2015, og nå ytterligere 45 anlegg sertifisert så langt i 2016. GSI medlemmer nå har ASC sertifisert anlegg fra seks ulike regioner, inkludert 48 anlegg i Norge, 33 i Chile, 12 i Canada, 3 i Irland, to i Skottland og 2 på Færøyene, og ytterligere 29 anlegg er under vurdering.

- Siden flere og flere anlegg blir ASC sertifisert, har vi nå en økende tilførsel av ansvarlig hentet laks på markedet. Vi stoler på at dette vil utløse at flere forhandlere vil tilby ASC merket lakseprodukter, slik at forbrukerne kan gjøre et bærekraftig sjømatvalg, sa Piers Hart, global leder for akvakultur i WWF.