Det gikk ikke veien for Floating Fish Farming Unit AS i runden om utviklingstillatelser. Foto: Floating Fish Farming Unit

Ingen tillatelser til Floating Fish Farming Unit AS

Fiskeridirektoratet har i dag avslått Floating Fish Farming Unit AS sin søknad om 10 utviklingstillatelser til et konsept med lakseoppdrett i skip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Floating Fish Farming Unit AS opplyser i søknadet at de skulle gjenbruke eksisterende skip, bygge dem om og drive oppdrett i lukkede tanker. Målet var null utslipp til luft og sjø. Ifølge selskapet skiller konseptet seg fra tidligere løsninger fordi man kombinerer fem bransjer i ett og tar i bruk kjent teknologi i en ny sammenheng.

Fiskeridirektoratet er tydelig på at det ikke kommer tydelig frem av søknaden hvor mange oppdrettstanker søker vil benytte eller hvilke dimensjoner skipet skal ha. Det er heller ikke spesifisert hvilket skip som skal benyttes.

Ikke betydelig innovasjon

Etter en vurdering av søknaden mener Fiskeridirektoratet at det omsøkte prosjektet ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon», og de avslår derfor søknaden om ti utviklingstillatelser til utvikling av et konsept med lakseoppdrett i skip.