Gå til innhold
Annonse
Daglig leder Svein Svengaard i BioMarine sier at innsatsen i siste halvdel av 2017 og første del av 2018, begynner å gi resultater. Foto: Arkiv.
Daglig leder Svein Svengaard i BioMarine sier at innsatsen i siste halvdel av 2017 og første del av 2018, begynner å gi resultater. Foto: Arkiv.

BioMarine har gjennomgått flere endringer i bedriften, men nå begynner alt arbeidet å gi resultater.

Annonse

Bio Marine er et spesialfirma som tilbyr produkter og systemløsninger for miljøstyring til fiskeoppdrett, og spesielt for oppdrett i merder i sjøen.

Kyst.no har snakket med daglig leder Svein Kr. Svengaard i BioMarine, som forteller at 2017 ble et mellomår for bedriften, med konsolidering på produktsiden.

- Bredden i produktporteføljen ble utvidet og kongstanken har hele tiden vært å bli en mest mulig komplette leverandør av produkter og systemløsninger for miljøstyring til fiskeoppdrett. Der miljøet i merden er den røde tråden.

Han forteller også at salgsavdelingen har gjennomgått en omstrukturering, både i måten de jobber intern og hvordan det jobbes ut mot markedet.

Avhengig av tillit i markedet

2017 ble for bedriften preget av navneskifte (fra Rantex Marine til Bio Marine) og nye produkter.

Svengaard sier til Kyst.no at selskapet har brukt mye tid og ressurser på å kommunisere dette i markedet, og at det har vært en prosess som har tatt lengre tid enn først antatt.

- Som leverandør til oppdrettsnæringen er man helt avhengig av tillit i markedet. Imidlertid ser vi nå at innsatsen i siste halvdel av 2017 og første del av 2018, begynner å gi resultater. Våre kunder begynner nå virkelig å få øynene opp for våre produkter, spesielt innen miljølogging, lys og oksygenering, opplyser han.

Dekke behov i oppdrettsnæringen

Selskapet skal nå fortsette med å utvikle deres produktspekter, slik at de til enhver tid er mest mulig rustet til å dekke oppdrettsnæringens behov.

- Vi vil bidra til at næringen har gode verktøy til forebyggende tiltak og god fiskevelferd, poengterer han.

BioMarine sier han per nå ligger godt foran fjoråret på samme tid, men at det bare skulle mangle.

Flere FoU-prosjekt

I samarbeid med deres morselskap, Oxyvision AS, er BioMarine involvert i flere FoU prosjekter, som de håper vil materialisere seg i nyvinninger i nær fremtid.

- Det skjer mye spennende, og det gjelder å være i forkant på mange områder, sier Svengaard avslutningsvis.

BioMarine har per i dag fire ansatte.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse