Konsernsjef Olav-Andreas Ervik sier de har gjenfangstet 69 laks etter rømmingen fra Havmerden 3.september. Foto: SalMar.

- Innskjerping av rutiner på Ocean Farm 1

Salmars konsernsjef sier de har gjort en grundig gjennomgang og innskjerping av rutinene for operasjon på Havmerden (Ocean Farm 1), etter rømmingshendelsen i  begynnelsen av september. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ocean Farming (selskap i Salmar-konsernet) hadde en rømmingshendelsen ved havmerden 3. september på lokaliteten Håbranden i Frøya kommune. 

Årsaken til rømmingen var at merden fikk en utilsiktet krenging og undersøkelser tyder på at krengningen skyldes at vann kom inn gjennom en luke i et tanksystem som er en bærende del av et skyveskott inne i merden. Luken var åpnet for inspeksjon dagen før, og hadde ved en feiltakelse blitt stående åpen. Den strukturelle integriteten har hele tiden vært intakt, har selskapet tidligere opplyst. 

Innskjerping av rutiner

Olav-Andreas Ervik, konsernsjef i Salmar sier til Kyst.no at de har gjort en grundig gjennomgang og innskjerping av rutinene for operasjon av anlegget. 

- Har dere noe tall på hvor mye fisk som rømte?

- Nei, vi har ingen nye tall. Vi har tidligere rapportert gjenfangst av 69 fisk, men vil ikke vite endelig svar før i slutten av oktober når fisken er slaktet og merden er tømt, opplyser han.

Fiskeridirektoratet var på inspeksjon etter rømmingen, men Ervik sier de har ennå ikke mottatt noen endelig rapport fra direktoratet, og påpeker det får man komme tilbake til.

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.