Arkivfoto av Sigvald Rist.

Insula kjøper sjømatbedriften Västkustfilé

Sjømatkonsernet Insula AS har inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i det svenske sjømatselskapet Västkustfilé AB. Konsernet styrker med det sin tilstedeværelse i Sverige, samt sin posisjon som leverandør av fisk og sjømat i Norden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Västkustfilé ble etablert i 1974 og ligger i Varberg på den svenske vestkysten. Selskapet har spesialisert seg innen bearbeiding av sjømatprodukter, samt ferske hvitfiskprodukter. Hovedfokus er på private label-produksjon for kunder i det europeiske markedet.

- Västkustfilé AB er en solid bedrift med sterk sjømatfaglig kompetanse og erfaring. I tillegg ligger bedriften strategisk plassert i et område av Sverige som har mange likhetstrekk med den norske kystlinjen når det kommer til tradisjon og kultur for foredling av fisk. Vi føler derfor at vi deler et felles utgangspunkt, og bedriften føyer seg naturlig inn i vår bedriftsportefølje, uttaler Sigvald Rist, Adm. Direktør i Insula AS.

Insula AS eier også Marenor AB, som er lokalisert i Kungshamn og Lysekil på den svenske vestkysten. Adm. Direktør i Marenor AB, Benjamin Ajo, vil etter overtagelsen også lede Västkustfilé AB. Selgerne, brødrene Stig og Tord Hansson, vil fortsatt være sentrale i den videre driften av selskapet.

- Etter å ha vært eier og Adm. Direktør for selskapet gjennom mange år, ser jeg nå frem til å ta selskapet inn i den større sjømatfamilien som Insula AS representerer. Vi føler at vi har funnet riktig kjøper av bedriften, og det blir spennende å utvikle virksomheten videre med den gode plattformen dette representerer, uttaler Stig Hansson.

Rist deler tidligere eiers positive fremtidsbilde.

- Gjennom oppkjøpet av Marenor i 2014 har vi fått en sterkere tilknytning til det svenske markedet, et marked som har et betydelig og økende forbruk av sjømat. Den svenske forbruker har i tillegg høy fokus på sunnhet, helse og opprinnelse, noe som gjør det svært spennende å være til stede nettopp her. Nå vil vi bruke tiden som kommer til å bli enda bedre kjent med virksomheten i Varberg, samt vurdere hvordan vi kan utvikle bedriften videre, avslutter Rist.