Ifølge årets arrangør av digitalversjonen av Den internasjonale lakseluskonferansen, Fiskaaling, har interessen har vært overveldende, ettersom mer enn 800 deltakere har registrert seg fra 34 forskjellige land rundt om i verden.

Internasjonal lakseluskonferanse: 800 deltakere på 24 kvm

For tiden streames den internasjonale lakseluskonferansen. De melder om rekord på over 800 deltakere som har registrert seg for Sea Lice Online Conference.

Publisert Sist oppdatert

Konferansen er i år organisert og arrangert av P/F Fiskaaling på Færøyene. Tradisjonelt arrangeres den annet hvert år. Den siste konferansen var i Chile i 2018, og den neste konferansen var planlagt å være i Tórshavn, Færøyene, i september 2020. Men så kom Covid-19. Konferansen ble satt på vent, og foreløpig er den planlagt til mai 2022.

- Men for å unngå å ha for mye tid mellom konferanser, bestemte Fiskaaling seg for å gi lakselusmiljøet denne muligheten til å møtes, høre og diskutere forskningsproblemer og temaer for lakselus. Onlinekonferansen er derfor en mulighet for alle til å delta, og den fungerer som en appetittvekker for den store 13. internasjonale lusekonferansen i Tórshavn, Færøyene neste år, skriver Fiskaaling i en pressemelding.

- Nett-konferansen er en unik mulighet for alle med interesse for lakselus å høre om de siste forskningsresultatene og problemstillingene fra internasjonale eksperter. Vi er veldig glade for å være vertskap for dette, og vi gleder oss til den store lusekonferansen neste år på Færøyene, sier Jóhanna Lava Køtlum, administrerende direktør i Fiskaaling.

Konferansen går fra tirsdag til torsdag, men bare to timer per dag for å tillate deltakelse på tvers av flere tidssoner.

- Vi ser presentasjoner fra verdens mest fremtredende luseforskere, som dekker tre hovedemner:

1) Verts- og parasittbiologi: nøkler for kontroll,

2) Miljøpåvirkning og samfunnsansvar, og

3) Utvidede alternativer for integrert skadedyrsbehandling: forbedrede verktøy for en bærekraftig fremtid.

- Den internasjonale interessen har vært overveldende, ettersom mer enn 800 deltakere har registrert seg fra 34 forskjellige land rundt om i verden, melder de.

Konferansen er gratis.

Streaming-lenken er aktiv på Sea Lice-nettsiden: www.sealiceconference.net.