Henrik Stenwig

Inviterer til åpent erfaringsmøte om rømt oppdrettslaks i elvene

Sjømat Norge melder at de på nyåret inviterer til åpent møte, angående overvåking av rømt oppdrettslaks i elv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tretten dager inn i 2016 åpnes dørene på Scandic Hell hotell på Stjørdal. Arenaen er Sjømat Norges åpne møte der en ønsker å dele erfaringer fra overvåkningen av rømt oppdrettslaks i elvene.

– Vi ønsker å oppsummere og diskutere erfaringene fra det gamle Miljøfondet. Disse erfaringene må diskuteres i forhold til forventninger og krav som må settes til den fremtidig overvåkning der resultatene skal brukes direkte som grunnlag for enkeltvedtak av OURO som forvaltningsorgan, sier Stenwig.

Tema på første del av møtet blir hvordan vi kan skille rømt oppdrettslaks i fra villfisk, i tillegg til tellemetoder og fangstmetodikk. Del 2 av møtet blir informasjon og diskusjon rettet mot det nye overvåkningsprogrammet. Dagen avsluttes med en paneldebatt hvor overvåkningsmetodikk og det nasjonale overvåkningsprogrammet blir hovedtema.

Foredragsholdere på møtet er sentrale aktører i prosjekt som har fått finansiering fra Miljøfondet (Veterinærinstituttet, NINA, Salmar, Uni Research).  I tillegg stiller Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet, OURO, Gaula elveeigarlag, Sjølaksefiskerne og Skandinavisk naturovervåkning som foredragsholdere eller debattanter i panelet.