Illustrasjonsfoto: Cermaq.

ISA-funn for Cermaq i Chile

Cermaq har oppdaget tilstedeværelse av ISA-viruset på ett av sine anlegg i Aysén-regionen, i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Under en rutinemessig prøveopptaking oppdaget Cermaq Chile tilstedeværelse av ISA-viruset, som senere har blitt bekreftet av laboratorieprøver.

Selskapet sier i en pressemelding at de nå venter på testresultater fra et tredjeparts laboratorium som utfører slike tester.

Cermaq Chile daglig leder Francisco Miranda understreker at det ikke har vært noe dødelighet forbundet med virusoppdagelsen. Foto: Cermaq.

Ingen dødelighet

Den berørte lokaliteten tilhører oppdrettsområdet Rowlet 750, som ligger i Aysén-regionen. Anlegget har ikke hatt noen dødelighet som følge av viruset.

Les mer om viruset her.

- Det er viktig å fremheve at i tillegg til vår høye biosikkerhetsstandarder, har Cermaq iverksatt tiltak for å bevare en meget god sanitær situasjon for fisken. Takket være den interne rutinemessige prøvetakingen, var vi i stand til å sikre tidlig gjenkjenning av viruset. Dette har gjort det mulig for oss å implementere ekstraordinære biosikkerhetstiltak, mens virustypen kan bestemmes. Det er viktig å understreke at det er
ingen dødelighet assosiert med viruset, derfor er den berørte merden på Rowlet 750 ikke gjenstand for sanitær nødsituasjon. Dette er veldig positivt, sier Francisco Miranda, daglig leder for Cermaq Chile.