Illustrasjonsfoto: Svein Reppe/NSL.

Islandske Arnarlax velger norsk software leverandør

Maritech kan nå annonsere at Arnarlax, den største lakseoppdretteren på Island, har valgt Maritechs software for å strømlinjeforme virksomhetens arbeidsprosess.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prosjektet tar i bruk innovativ teknologi, som kobler sammen det som tidligere var flere separate systemer, ved hjelp av web-basert integrasjon, og dermed blir alle 3. parts-produksjonssystemer, hardware og software koblet sammen gjennom bruk av Maritech Trading, melder selskapet i en pressemelding.

Maritech har over 40 års erfaring med utvikling av software tilpasset sjømatnæringen, derfor mener selskapet det var et opplagt valg for Arnarlax når de skulle velge ny software leverandør.

- Det var en stor oppgave å introdusere en helt ny software plattform i virksomheten, men sluttresultatet er at vi har fått et ekstremt verdifullt verktøy, som forbedrer kundeservice, sporbarhet og lagerstyring, samt effektiviserer administrasjonen», sier Kristian Matthíasson, CEO i Arnarlax.

- Tidligere brukte vi tid på å registrere data og utarbeide produksjonsrapporter, nå kan den tiden brukes til å analysere sanntidsdata. Dermed kan vi oppdage trender, som kan utnyttes, og utfordringer som må håndteres. Vi er veldig stolte av dette prosjektet, både løsningen som er levert og måten det har blitt gjennomført på, med bare uker fra planlegging til en suksessfull oppstart i produksjon sier Janne T. Morstøl, CEO i Maritech..

Selskapet mener valget av Maritech som leverandør muliggjør at informasjon kan videreformidles på en korrekt og dynamisk måte.

- Noe som bidrar til at beslutninger kan tas basert på de virkelige virksomhetsdrivere, og sikre at korrekt informasjon er tilgjengelig for de rette personene til riktig rid. Vi signaliserer med dette prosjektet at Maritech vil være den globale lederen innen sjømatdata og software, påpeker hun.

Den første fasen av dette prosjektet, kobler ordrer og kontrakter, logistikk/lager, fakturering, kostnadsregistreringer, og avansert rapportering av data samlet fra produksjonssystemet. Planlagte framtidige faser, vil inkludere skybaserte løsninger for sporbarhet tilgjengeliggjort for kunder, beriket med mer informasjon og dataanalyser, melder selskapet.

  • Arnarlax er den største oppdretteren og produsenten av kvalitetslaks på Island.
  • Firmaet ble etablert i 2009, og helt siden starten har firmaet hatt fokus på produksjon i en naturlig produksjonsprosess og et bærekraftig produkt.
  • Maritech, er en leverandør av software tilpasset sjømatnæringen,og er kjent som den ledende partneren for utvikling av løsninger for sporbarhet gjennom hele verdikjeden, og leverer software til mange av de største og ledende sjømatorganisasjonene i bransjen.