Isqueen leverer et bedre regnskapsår etter flere år med ILA. Foto: Isqueen AS

Isqueen tilbake i pluss

Lofotenselskapet Isqueen har endelig levert regnskap for 2017. Selskapet er nå oppe og sparker igjen etter flere år med motvind.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet har to tillatelser som de driver på Ure i Vestvågøy i Lofoten. De har vært hardt rammet av ILA de siste årene.

Isqueen har nå snudd skuten og økt omsetningen sin fra 10 millioner kroner i 2016 til 52 millioner i 2017.

Driftsresultatet deres har gått fra minus 2 millioner i 2016 til 2 millioner i pluss i fjorårets regnskap.

Driftsmarginen er følgelig også kraftig forbedret, fra hele 19 % i minus for to år siden til 5 % i positiv forstand i 2017. Egenkapitalandelen har derimot holdt seg god de siste årene, og lå i fjor på hele 84 %.

Nøkkeltall for 2017 og 2016:

Mye ILA-plager

Selskapet har som nevnt vært mye plaget med ILA de siste årene. De fikk også en påvisning i fjor. Da jaktet daglig leder Kurt Johan Svendsen etter noen som kunne raskt motta 800 tonn fisk. for å ungå at fisken ble destruert i stedet for å bli menneskemat.

Jakten på en mottaker av fisk lyktes bare delvis.

- Det viser seg at det dessverre ikke ble en ordning slik vi hadde håpet. Det er bare den største fisken vi får slaktet, den mellomste og den minste må gå til destruering, sa daglig leder Kurt Johan Svendsen til Kyst.no i fjor.

- Dette er beklagelig, men det ser ut til å vær en endelig konklusjon på grunn av forvaltningssregimet i dag, la han til.

Les også: - Veterinærinstituttet følger ekstra nøye med på ILA-utviklingen

Isqueen AS:

  • Er et lokalt eid selskap som driver med to tillatelser for matfisk av laks med base på Ure i Vestvågøy kommune.
  • Selskapets hovedeier er Kurt Johan Svendsen dels direkte og via eierskap i Ure eiendom AS.
  • Produksjon deres inkluderer hele verdikjeden fra rogn til slaktefisk. 

Det ser nå ut som Isqueen endelig har fått ting opp å gå som normalt igjen etter noen trøblete år med sykdom.

Omsetningen de leverte i fjor er mye likt årene før alle deres ILA-problemer startet. Det ser dermed ut til at selskapet endelig er på rett kjøl igjen.

Kyst.no har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Kurt Johan Svendsen for en kommentar til regnskapet, uten å lykkes.

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.