Jan-EmilJohannessen, administrerende direktør i Salmobreed og leder av Benchmark Genetics. Foto: Salmobreed.

Johannessen skal jobbe med mer enn laks

Jan-Emil Johannessen er blitt leder for Benchmark Genetics globalt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter omorganisering i Benchmark konsernet, ble Johannessen tilbudt lederstillingen for Benchmark Genetics globalt. Han har nå fått ansvar for alt av avl og genetikk på verdensbasis. Da er det snakk om mer enn bare laks.

- Det var hyggelig å bli spurt og jeg ser på jobben som en utfordring. Jeg kan en del om laks og har jobbet med det hele mitt liv, men det er mye å lære om andre arter og markeder. Det ligger også en forventning om at det vi har gjort med laks innenfor genetikken, skal vi klare å overføre til tilapia og reker som vi jobber mye med nå, sier Johannessen.

- På et tidspunkt kom det er ønske om å strukturere og spisse hele konsernet for å bli klarere utad mot kunder og internt. Det jobbes jo både med helse, avl og genetikk og ernæring, og da må man se på hvordan vi skal kombinere disse teknologiene, legger han til.

Overfører kunnskap fra laks

Johannessen skal nå jobbe med å etablere synergieffekter og overføre kunnskap fra laks til andre arter.

- Men det er klart at vi ikke bare kan kopiere alt vi har gjort med laksen til det andre, legger han til

Fremover vil han også ha noen av de samme oppgavene, som han tidligere har hatt i konsernet.

- Jeg er fortsatt administrerende direktør i Salmobreed, men samtidig gjør vi jo noen endringer i hvordan Salmobreed og de andre selskapene innen genetikk jobber. Ansvaret innen områder som salg, genetikk, produksjon blir delt opp og vi skal komme ut av dette som en styrket organisasjon med flere folk.

Den nye stillingen startet han i på nyåret. Siden da har han reist rundt og sett på de ulike områdene innen genetikk-segmentet og hva de gjør.

- Jeg har med meg flinke folk som kan genetikk og produksjon, så rollen er veldig spennende. Jeg gleder meg til veien videre, sier han.