Bygg nummer 50 feires med kake

Kake for jubileumsbygg

Denne uken kunne Viknaslipen feire med kake, da de fikk inn bestilling på bygg nummer 50.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hovedfakta:

50 Lett aluminiumsbåt

2x 509 hk volvo D11 og 2 x IPS

Lengde: 14,8 m

Bredde: 4 m

Hjelpemotor: Mitsubishi motor 25 kva/12kw 1500 rpm

Leveres: Juni 2018

Båten er en 50 aluminiums lett arbeidsbåt med dobbelinstallasjon innenbords 2x 509 hk volvo D11 og 2 x IPS. Skroget er et design V-bunn og knekkspant. Dette gir en god kombinasjon av sjø og fartsegenskaper, forteller Vigdis Nordheim. Økonomi og personalleder ved Viknaslipen.

Båten er bestilt av Akva Marine Service AS, og er ment brukt til notvasking.

Hva betyr det for Viknaslipen å nå denne milepælen?

-Bygg nr 50 er svært viktig for oss. Etter noen harde år økonomisk er det nå fullt fokus med å fortsette vår kvalitetsbygging innen aluminiumskrog her hjemme i Hansvika. Vi har trua og det samme har vår hovedeier, sier Nordheim. Vi har en arbeidstokk som er rik på kompetanse og vi prøver hele tiden å legge til rette for at den skal brukes på best mulig vis, både for arbeidstaker og arbeidsgiver.

Økonomi og personalleder ved Viknaslipen, Vigdis Nordheim

Viknaslipen sjøsatte bygg 44 for en tid tilbake siden. Det er verftets største så langt. Det er en 19 meter lang arbeidsbåt som skal leveres til Vikahav AS før sommeren.

-Vi har levert 3 båter til samme reder tidligere, og at de kommer tilbake hit med sine byggeprosjekter viser jo at kvaliteten er i toppsjiktet. Vi har nå enda bedre systemer i forhold til oppfølging og kvalitetskontroller og gleder oss veldig til å følge denne råtassen av en båt i tiden frem til levering, sier Nordheim.

I hallen jobbes det i tillegg med en reketråler og en hurtiggåer på 11 meter.

-Vi har bygg på planen, vårt bygg 47, og regner med å få en kontrakt på en fiskebåt i løpet av nærmeste framtid, forteller hun.

Nå ser hele arbeidsstokken fremover, og Nordheim sier de vil fortsette å være en seriøs og viktig aktør i verftsindustrien.

-Kundene våre skal få et sluttprodukt de blir fornøyd med og kan være stolte av. Vi har blant annet hatt et stort arbeid med våre internsystemer noe som kommer både arbeidstokk, arbeidsgiver og kunde til gode. Vi tror på påvirkningsstyrt produksjon, der gutta (og jenta) på gulvet får være med på planlegging og fremdrift av sin arbeidssituasjon.