Viser ungdomskoleelever laksenæringen. Foto: Kigok.

Kigok øker interessen for havbruk med Marincamp

Kigok har invitert alle 9. klassinger i Nordland til Marincamp. Ungdomscampen arrangeres i uke 35 og 36, og er et tilbud for de som er interessert i å se mer av hva sjømatnæringen har å by på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Campen er et tilbud til ungdom i 9. klasse som er nysgjerrig og interessert i fiskeri og havbruk, og som vil prøve seg i bransjen, fortelles det i en pressemelding. Det arrangeres en uke for jenter og en uke for gutter, og legges opp til to uker med opplevelser og aktiviteter knyttet til sjømatnæringen.

Ungdommene får en aktiv uke med blant annet overnattingstur med skolebåten Salthammer, program på Newtonrommet og en hel dag på Gildeskål forskningsstasjon. Deltagerne skal også være med på fritidsaktiviteter i lokalmiljøet, slik som grottetur på Forstranda, kajakkpadling, leirdueskyting og andre aktiviteter.

- Vi håper at ungdommene som deltar på leiren vil bli gode ambassadører for sjømatnæringen og kanskje fremtidens fiskere eller oppdrettere, eller sikte mot andre viktige jobber i det marine eventyret, skriver Kigok i pressemeldingen. 

Marincampen arrangeres i samarbeid med lokale bedrifter og foreninger i Gildeskål og støttes blant annet av Nordland Fylkeskommune, OKFM, Salten Aqua, Gifas, Nordland Fylkes fiskerlag, Nova Sea, Biomar, Norges Sildesalgslag og Norges Sjømatråd.

Kigok har tidligere arrangert andre aktiviteter for rekruttering til sjømatnæringen, blant annet gjennom matlaging.

Les mer om dette her: Rekrutterer unge med matlaging

Marincamp har vært et tilbud for ungdom siden 1997, og feirer 20 års jubileum i år.