Newfoundland Aqua Services ligger på sørkysten av Newfoundland, godt i le i Bay d'Espoir, en arm av Hermitage Bay som igjen befinner seg i St. Lawrence-bukten. Kart og foto: Google Maps.

Kjøper majoriteten i canadisk serviceselskap

AKVA group ASA har signert en avtale med majoritetsaksjonærene i Newfoundland Aqua Service Ltd. (NAS) for kjøp av omtrent 70% av aksjene i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AKVA group har også avtalt med majoritetsaksjonærene om en gjensidig opsjon til å kjøpe eller selge ytterligere 28,5 % av aksjene i NAS. Opsjonen kan utnyttes i en begrenset periode i 2023, heter det i en børsmelding fra AKVA group.

NAS er ifølge meldingen den ledende leverandøren av oppdrettstjenester i Newfoundland og Labrador - på østkysten av Canada. De tilbyr både nettjenester på land og marine tjenester til sjøs til oppdrettsnæringen i regionen.

Ifølge NAS egne hjemmesider produserer de merder, brygger, båter og lektere, garn og nøter. De har også et landbasert notvaskeri og desinfeksjonsanlegg. I tillegg driver de med testing, vedlikehold og reparasjon , samt antigroebehandling.

- Transaksjonen vil styrke AKVA groups tilstedeværelse betydelig i en region med betydelige vekstprognoser for lakseoppdrett i årene fremover, skriver AKVA group i børsmeldingen.

De mener transaksjonen forventes å gi synergier med AKVAs eksisterende tjenestevirksomhet i regionen.

Gjennomføringen av transaksjonen er avhengig av å oppfylle standard kjøpsbetingelser, og man forventer fullføring i løpet av 1. kvartal 2020.