Gå til innhold
Annonse
Daglig leder Sveinung Kristiansen, CageEyes CEO Bendik S. Søvegjarto og grunnlegger av NorseAqua, Lars Berg-Hansen. Foto: CageEye.
Daglig leder Sveinung Kristiansen, CageEyes CEO Bendik S. Søvegjarto og grunnlegger av NorseAqua, Lars Berg-Hansen. Foto: CageEye.

CageEye har overtatt det bindalsbaserte NorseAqua.

Annonse

Sistnevnte selsakp utvikler og produserer utstyr for fiskeoppdrett og rensefisk.

- Denne siste overtagelsen kommer som en del av CageEye’s vekststrategi, og vil styrke posisjonen innenfor fiskeoppdrett og akvakultur og samtidig åpne for nye markedsmuligheter både innenlands og utenlands, skriver de. 

NorseAqua

Akvakultur-gründer Lars Berg-Hansen startet NorseAqua i 2014, og i følge medlingen var dette fordi han så potensialet i å hjelpe fiskeoppdretterne med å forbedre måten de driver sin virksomhet på. Selskapet ble dermed et av de første som introduserte fôringsautomater og tareskjul til rensefisken til det norske markedet, som en bærekraftig og miljømessig løsning på næringens luseproblemer.

- Selskapet gjennom de siste årene, som leverandør til rundt 3.000 laksemerder i Norge, Island, Shetland, Skottland, Færøyene og Canada, med rundt 4.500 produkter på anleggene, forteller de.

Optimalisert produksjon

CageEye og NorseAqua slår nå sammen sine ressurser for å realisere en felles målsetting om å bistå oppdretterne med å optimalisere driften på en bærekraftig måte.

Lars Berg-Hansen, grunnlegger av NorseAqua forteller at han tror CageEye og NorseAqua har alle muligheter for å lykkes sammen.

- Begge selskapene er oppriktig motivert for å hjelpe oppdretterne med å bekjempe de største utfordringene innenfor dagens fiskeoppdrett, forteller gründeren.

” Sveinung Kristiansen, daglig leder i NorseAqua legger til at Begge selskapene tilbyr løsninger som endrer arbeidsmåten for røkterne, enten i måten dehåndterer lakselus på eller i måten de tar fôringsbeslutninger på.

- Likevel alltid med samme målsetting: mer effektiv produksjon.”

8 milliarder måltider

CageEye forteller i meldingen at de benytter hydroakustikk og maskinlæring for å oversette fiskeadferd til innsikt.

- Det gjør det mulig for oppdretterne å etablere fôringsregimer som optimaliserer vekst, samtidig som fôrspill reduseres og dyrehelse og dyrevelferd forbedres, skriver de. 

Selskapets vekstplan for de neste årene er å utvide virksomheten innenfor nye geografiske områder og til andre arter enn laks.

For kun noen måneder siden ble det kunngjort oppstart i Chile. Overtakelsen av NorseAqua er et nytt skritt for å skape fortgang i selskapets vekst.

 Bendik S. Søvegjarto, CEO i CageEye mener at han at overtagelsen er svært positiv for CageEye .

- Når vi nå har overtatt NorseAqua har vi fått styrket vår utviklingskompetanse, oppnådd et bredere nettverk og utvidet våre støttefunksjoner, forteller han. 

Han legger til at han  kjenner seg trygg på at det vil hjelpe selskapet med  med å nå våre mål om å muliggjøre til at jordas fremtidige befolkning i 2025 vil få 8 milliarder ekstra måltider medbærekraftig produsert sjømat årlig.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse