Gründer og daglig leder Ivar Sandneseng har allerede hanket inn en rekke næringslivspriser. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

Knallblå robot renser ringen raskere

En knallblå robot med egen fremdriftsordning rengjør flyteringer raskere og bedre enn tidligere. Ringvaskeren fra Mekon AS tas nå i bruk av både Marine Harvest og Cermaq, melder selskapet. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Robotutvikleren Mekon AS har skapt rengjøringsflåten RV-1 gjennom et tett innovasjonssamarbeid med serviceselskapet KB Dykk AS. Rengjøringsflåten lanseres nå for det åpne markedet, melder selskapet i en pressemelding.

RV-1 er selvbærende og har en egen fremdriftsordning. Den kan opereres fra servicebåter med hydraulikk og vaskepumpe installert. Innovasjonspartnerskapet med KB Dykk AS har gitt flere nyvinninger som effektiviserer ringvaskingen. Rengjøringsflåten er designet slik at flyteringen kan rengjøres også når den er fortøyd. Så fremt noten er fjernet, kan ringene dermed rengjøres i eksisterende anlegg.

Innovativ gründerbedrift

RV-1 er selvbærende og har en egen fremdriftsordning. Den kan opereres fra servicebåter med hydraulikk og vaskepumpe installert. Foto: MEKON AS

KB Dykk gjennomførte de siste av en rekke omfattende tester av ringvaskeren forrige uke. Serviceselskapet er godt fornøyd med både vaskeresultat og selve vaskeprosessen.

– I denne testen ble en 120 meter Polarcirkel Ø400 millimeter 100 prosent rengjort på under 30 minutter. Dette er betydelig raskere og bedre enn de løsningene som har vært tilgjengelige til nå, sier daglig leder Ola Krystad i KB Dykk AS.

Selskapet utruster nå servicefartøyet KB Marine med ringvaskeren fra Mekon AS, og vil bli brukt til rengjøring av samtlige ringer hos Marine Harvest region nord. KB Dykk AS har bestilt ytterligere en ringvasker, som skal benyttes om bord på Holmtun som går i oppdrag for Cermaq Finnmark.

Ingeniør Ivar Sandneseng (29) står bak robotutvikleren Mekon AS. Selskapet utvikler innovative løsninger og produkter til havbruksnæringen på sjø og land, gjennom samarbeid mellom næringsaktører og egne fageksperter og problemløsere.

  • Innovasjonsprosessene har som mål å gi nye produkter som kommer hele næringen til gode.
  • Gründerbedriften har allerede vunnet flere priser.
  • Ivar Sandneseng er også å finne på E24s liste «Ledertalentene 2015».